VIDEO Femeile social-democrate au gătit și au strâns bani pentru Clinica Nera

Organizaţia Femeilor Social-Democrate din Caraș-Severin a organizat o nouă acțiune caritabilă, prin care strânge fonduri pentru Clinica de Recuperare Oncologică din Slatina Nera. Acţiunea a avut loc duminică la Cofetăria Mihandra, unde reşiţenii au avut ocazia să ajute la finalizarea lucrărilor pentru Clinica de Recuperare Oncologică Nera, prin banii adunaţi din vânzarea produselor expuse.

„Ne-am gândit să facem o faptă bună şi înainte de sărbători, să ajutăm Clinica Nera, la care este aproape finalizată construcţia, însă unde mai sunt multe nevoi, cum ar fi şi dotarea cu ustensile de uz gospodăresc. Am încercat să aducem pentru vânzare câteva produse proaspete, făcute şi de cei de la Colegiul Economic al Banatului Montan, cu care am colaborat pentru a doua oară, dar şi de către colegele noastre. Acțiunea constă în comercializarea unor game variate de produse tradiționale românești, cum ar fi sarmale de post sau – de dulce – piftii de curcan sau porc, fasole bătută, cozonaci ori prăjituri de casă, iar suma obținută se va dona în totalitate Clinicii Nera, care este primul Centru de recuperare oncologică din România”, a declarat, cu acest prilej, Tudoriţa Nicula, preşedinta Organizaţiei Femeilor Social Democrate din Caraş-Severin.

Nera este prima clinică de recuperare oncologică din România care va încorpora şi un centru de cercetări în domeniul cancerului. Clinica se va îngriji de tratamentul bolnavilor de cancer în stadii iniţiale, respectiv, aflarea veştii, debutul bolii, depistarea precoce. Clinica Nera este un proiect al Fundaţiei „Sfânta Irina”, care are ca principal obiectiv construirea primului Centru de Recuperare Oncologică din ţară. În prim-planul recuperării oncologice din cadrul clinicii Nera, se va afla abordarea integrativă a bolnavului şi grija pentru calitatea vieţii lui, oferindu-i-se asistenţă medicală, socială şi spirituală.

Comentarii

comentarii