VIDEO Festivalul de poezie în grai bănăţean „Credinţă şi lumină”

ruga c-sebes 114Sâmbătă, 3 mai, Sala de festivităţi „Episcop Elie Miron Cristea” a Centrului Eparhial din Caransebeş, a găzduit cea de-a V-a editie a Festivalului de poezie în grai bănăţean „Credinţă şi lumină”. Festivalul este organizat de Episcopia Caransebeşului în colaborare cu Asociaţia Scriitorilor în grai bănăţean şi cu Parohia Ohaba Mâtnic din Protopopiatul Caransebeş.
În cadrul festivalului a fost lansată revista „Tăt Bănatu-i Fruncea”, care a ajuns la nr. 126, a Asociaţiei Scriitorilor în Grai Bănăţean. Totodată, au fost interpretate poezii religioase şi laice în grai bănăţean de către membrii Asociaţiei Scriitorilor în Grai Bănăţean, precum şi de către elevi şi preşcolari îmbrăcaţi în straie populare din judeţele Caraş-Severin şi Timiş. În aplauzele celor prezenţi, binecunoscutul prof. Vasile Gondoci a interpretat piese de muzică folk.

Evenimentul s-a bucurat de prezenţa a numeroşi copii şi tineri, însoţiţi de părinţii lor, de preoţi, de profesori de literatură, de membrii Asociaţiei Scriitorilor în Grai Bănăţean, de elevi şi studenţi teologi caransebeşeni, de prezenţa iubitorilor de folclor, precum şi de cea Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, care la final a înmânat tuturor participanţilor diplome şi premii.

Comentarii

comentarii