VIDEO Foc de vegetatie la Carasova, 20 de hectare de faneata in flacari

Mai multe incendii de vegetație au izbucnit astă noapte în jurul Reșiței. Doar spre Anina, flăcările au ars peste 20 de hectare de fâneață și vegetație uscată și amenințau pădurea din apropiere.
Cum s-au oprit ploile, au și repornit incendiile de vegetație în Caraș Severin. Focul a cuprins vegetația uscată și se apropia amenințător de litiera pădurii. Pe lângă flăcări, fumul gros și înecăcios a dat de furcă pompierilor militari și celor din serviciul de pompieri voluntari din comună Carașova.

Focul a ars vegetația uscată crescută din abundență atât pe terenul privat al sătenilor, cât și pe islazul comunal sau al ocolului silvic.

Din cauza terenului accidentat și a depărtării de șosea, cel puțin un km, focul a fost stins doar cu lopețile și pliciurile confecționate de pompieri. Ca de obicei, cauza incendiului o reprezintă focul deschis – mai exact – incendierea voită a fânețelor și terenurilor pentru a scăpa de iarba uscată, lucru total interzis de lege.

Deși povestea cu focurile și pompierii se repetă de ani buni, până acum în Caraș- Severin nu a fost prins nici un vinovat care a provocat incendiul.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments