VIDEO Foile de dafin, ce nu știati despre ele, proprietăți miraculoase

dafin floareIl folosim doar in bucatarie, pentru a da o aroma placuta tocanitelor sau mancarurilor de varza si fasole, fara sa stim ca dafinul este plin de virtuti terapeutice.

Frunzele de dafin au o aroma aparte, foarte apreciata in gastronomia romaneasca si a tarilor din zona Mediteranei. Ele sunt intrebuintate de secole si pe post de planta tamaduitoare, deoarece:
•contin antioxidanti tip quercitina, eugenol sau catechine care lupta impotriva radicalilor liberi si, ca urmare, a distrugerii celulelor si a aparitiei anumitor tipuri de cancer
•sunt foarte bogate in vitaminele A, C, fier, magneziu si calciu

•anumite substante din compozitia lor sunt adevarati prieteni ai sanatatii cardiovasculare
•pot fi folosite pentru tratarea artritei sau a altor afectiuni inflamatorii
•contin enzime care grabesc digestia dupa o masa copioasa
•sunt un bun tratament contra migrenelor.

In plus, ceaiul caldut din frunze de dafin grabeste vindecarea cand suntem raciti ori suferim de gripa, desfunda nasul si calmeaza durerile de cap.

Ce spune stiinta

Anumite studii, intreprinse de universitati occidentale si publicate in reviste medicale, atesta ca preparatele pe baza de frunze de dafin sunt un bun remediu pentru diabetul de tip II. Voluntarii implicati in acest studiu, care au primit vreme de 30 de zile 1-3 g de pudra de dafin, s-au bucurat de o scadere spectaculoasa a valorilor glicemiei, colesterolului si trigliceridelor. Intr-un alt caz, s-a dovedit eficienta acestor preparate in tratarea ranilor. Frunzele au rol cicatrizant, antibacterian si antimicotic.
Dacă romanii dau bani la magazin pentru a avea o crenguță, în zona medieraneană, dafinul crește la marginea drumului.


Sursa: Ecusine

Comentarii

comentarii