VIDEO FOTO EXCLUSIV Inundații în Caraș Severin, la Ezeriș și Bolvașnița apa a intrat în curți și grădini

Inundatii Ezeris 4 mai (39)Cerul s-a rupt peste Banatul Montan. DE 24 de ore plouă continuu. Apa strânsă pe dealurile din jur, a invadat mai multe sate şi comune de la poalele Munţilor Semenic. Apa crescut de la o oră la alta iar duminică noaptea în jurul orei 23, apa a intrat în gospodăriile localnicilor din comunele Ezeriș și Bolvanița.
Avertizările meteorologilor s-au adeverit astfel că în mai multe zone din vestul ţării instabilitatea atmosferică s-a accentuat duminică. A plouat torenţial şi s-au produs descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi izolat căderi de grindină.

Au fost afectate din judeţul Caraş-Severin îndeosebi zonele Soceni – Ezeriș, Vărciorova/ Bolovașnița. Spre seară, apa a intrat în gospodăriile oamenilor. Sătenii au scos animalele din grajduri și le-au dus la vecinii ce locuiesc în zone mai ridicate. La Ezeriș, apa a ajuns la peste doi metri în grădini. Peste 100 de case de pe malul pârâului Tău sunt în pericol iar în 6, apa intrat deja în anexe, curți și pivnițe.
Sute de hectare de terenuri agricole au fost spălate şi inundate de puhoaie. Recoltele din câmp de porumb, orz, ovăz precum și legumele, sunt inundate. Sute de hectare de pășune din jurul Ezerișului, sunt și ele sub ape.
Din nefericire, nici la Ezeriș, nu se poate face nimic fiindcă apa a inundat jumătate de sat iar luciul de apă acoperă zeci de hectare de grădini, sere, fânețe iar acum a ajuns în curți.
În continuare, în Caraș Severin va ploua toată ziua iar ISU a emis avertizare de cod roșu și portocaliu pentru mai multe bazine hidrografice din Banatul Montan. Cel mai mare pericol este pentru râurile Bârzava, Cerna și Timiș.

Comentarii

comentarii