VIDEO FOTO Inundaţii și ploaie la Goruia și peste Caraș Severin

Goruia 17 iul (14)O ploaie puternică s-a abătut asupra comunei Goruia din Caraş Severin. În decurs de aproape două ore, a plouat torenţial, apa intrând din toate părţile în curţile şi de aici mai departe în pivniţele și anexele mai multor gospodării.
Dar ce era mai rău a urmat abia după oprirea ploii: apa strânsă de pe versanţi s-a revărsat peste sat. Tone de pietriș, nisip și pământ au fost aduse de apă pe DJ 581, drum ce leagă Reșița de Oravița și sudul județului. Circulația a fost îngreunată mai bine de o oră, polițiștii dirijând traficul până ce mai mulți localnici cu ajutorul unui tractor au degajat drumul.
Din cauza gunoaielor, albia pârâului Ogăşel s-a înfundat şi apa a inundat mai multe gospodării şi grădini.
Oamenii au ieşit cu lopeţile şi sapele şi au încercat să decolmateze albia pârului. În faţa porţilor au fost puşi saci cu nisip sau din scânduri au fost ridicate mici zăgazuri care să îndrepte şuvoiul în altă direcţie.
Aşa cum a venit, în nici două ore, apa s-a retras, dar a lăsat în urma ei mai multe străzi pline de mâl şi mizerie, pivniţele oamenilor inundate şi, din nefericire, a înecat şi câteva păsări. Mai grav este că apa a culcat la pământ legumele din grădinile oamenilor.
Au fost afectate cam 30 de case şi gospodării de râul care s-a umflat din cauza ploii. Vinovaţi de această calamitate sunt şi localnicii care aruncă toate gunoaiele pe marginea albiei iar acum, acestea s-au întors împotriva lor. O situație oficială nu am putut afla deoarece la fața locului nu a venit nimeni dintre oficialități, iar Primăria Goruia era închisă deși nu era decât ora 14:30.
O ploaie puternică s-a abătut și peste Reșița, dar din fericire, nu a ținut decât vreo 10 minute.

Comentarii

comentarii