VIDEO FOTO Ploaie torențială cu străzi inundate la Reșița și case la Bocșa

Inundatii Bocsa (24)Miercuri în jurul orei 16, dinspre sud, cerul s-a înnorat treptat și dintr-o dată, peste Reșița s-a abătut un potop de ploaie.
Norii și-au dat drumul și în câteva minute, apa curgea la propriu din cer. Nu a plouat mai mult de jumătate de oră, dar cantitatea de apă căzută a depășit 40 de litri pe metru pătrat.
În zona montană a orașului, mai exact, în Lunca Pomostului, Dealul Crucii, DEriglovaț sau Moroasa, canalele nu au mai putut prelua întreaga cantitate de apă iar străzile și intersecțiile s-au umplut transformându-se în adevărate canale venețiene.
Ploaia a trecut mai departe spre nord, spre Bocșa undea a făcut prăpăd în cartierul Măgura.
Dacă la Reșița, nu au fost înregistrate subsoluri sau curți inundate, la Bocșa, situația a fost dramatică pentru cel puțin 40 de case. Cele mai afectate au fost 15 gospodării de pe strada Pădurii. Apa a intrat în case, a distrus podelele, mobilele și covoarele, în curți, grădini și fântâni.

Cea mai gravă problemă a fost legată de digul pârâului ce trece pe marginea cartierului. Din cauza debitului enorm, nivelul a apei a ajuns mai sus decât drumul și exista pericolul ca apa să dărâme digul. Acest lucru ar fi fost un adevărat dezastru pentru toată latura sudică a cartierului cu cel puțin 200 de gospodării.
În frunte cu primarul Eugen Cismneanțu, oamenii au sărit cu mic – cu mare și au adus saci pe care i-au umplut cu pământ pentru a consolida digul. Pompierii civili din Bocșa sprijiniți de pompierii militari de la ISU Semenic, au scos apa din case și din curți.
Situația a revenit la normal în jurul orei 22, dar oamenii privesc cerul cu teamă fiindcă în Banatul Montan se anunță ploi și vreme rea cel puțin până la începutul săptămânii viitoare.

Comentarii

comentarii