VIDEO FOTO Ploaie torenţială în munți, dar cu efect devastator în Municipiul Caransebeş, un sfert de oraș inundat

Inundatii 12 iul 14 (27)În zona muntelui Mic norii au vărsat precipitaţii de până la 73 de litrii pe metrul pătrat într-o oră, asta cu toate că judeţul Caraş-Severin nu se mai afla sub incidenţa codului galben de ploi încă de ieri seară de la ora 22. Toată apa preluate de pe versanţi a fost aruncată de pârâuri peste Municipiul Cransebeș, iar din păcate sistemul de canalizare nu a mai putut face faţă, albia râurilor nu a mai putut prelua cantitate imensă de apă, fapt ce a dus la inundarea a peste 30 de străzi.
Precipitațiile căzute în cantităţi foarte mari au inundat mai multe străzi şi gospodarii din Caransebeş. Au fost afectate străzile Ardealului, Tudor Vladimirescu, Dâlmei, în total 30 de străzi şi subsolul spitalului din oraş.
În zonele calamitate a sosit primarul Municipiului Caransebeş Marcel Vela cu mai mulți angajați ai primăriei. Primarul a discutat cu echipajele de la ISU și cu cei ai SVUS Caransebeș. De asemenea, cetățenii i-au arătat edilului zonele sensibile – mai exact, zonele în care sunt probleme cu acumulările de apă când canalele nu mai pot prelua cantotățile imense de apă- așa cum s-a întâmplat și acum.
De asemenea, pe străzile inundate a venit și Silviu Hurduzeu, de data aceasta în dublă calitate: aceea de prefect al judeţului Caraş-Severin, dar și în aceea de cetățean al orașului. Silviu Hurduzeu s-a consultat cu echipele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Semenic şi cele ale Serviciul pentru Situaţii de Urgenţă al Primăriei Caransebeş.
Oamenii au fost prezenți pe străzi de la primele ore ale dimineții și au intervenit cu 6 auto speciale, dar și cu motopompele pentru a scoate apa din casele și curțile oamenilor. Din cauza apei, circulaţia în oraş a fost închisă pe mai multe străzi. Apa intrat a inundat grădini, curţi, pivniţe, anexe gospodăreşti şi din păcate, apa a intrat și peste 40 de case.
În urma analizei făcută de ISU și Primăria Caransebeș, a reieșit faptul că au fost inundate 15 străzi, în 65 de case a intrat apa, iar peste 200 de pivnițe, gospodării ( curți și anexe) precum și sute de hectare de grădini, au fost și ele inundate. Din păcate, apa a inundat și subsolurile tehnice ale Uzinei de Apă, ale Spitalului Municipal, precum și cele ale așezămintelor sociale ale Episcopiei Caransebeș și în trei societăți comerciale.
Pentru a permite scurgerea mai rapidă a apei din zona străzii Tudor Vladimirescu, pompierii au făcut o străpungere pe sub calea ferată Caransebeș – Băuțar.
Tot din cauza ploilor torenţiale mai multe sute de gospodarii de pe Valea Bistrei au fost inundate. La Oțelu Roșu, apa a inundat 15 case. De-a lungul Văii Bistrei, de la Băuțar
și până la Caransebeș, apa a acoperit sute de hectare culturile agricole.

Comentarii

comentarii