VIDEO FOTO Presa cărăşană a îmbrăcat iarăşi ia românească şi a promovat brâul bănăţean

Ia si braul (3)„Timp şi contratimp în identitatea Banatului de munte” a fost motto-ul care i-a unit astăzi pe bănăţenii de toate vârstele care au vrut să contribuie cu simpla prezenţa la promovarea simbolismului românesc şi implicit cel bănăţean: ia românească şi brâul din Banat.
Peste 400 de persoane, adulţi şi copii, au răspuns prezent iniţiativei jurnalistului Vasile Neamţu care a organizat ce-a de-a doua ediţie a evenimentului „Presa cărăşană promovează ia românească”.
Evenimentul a luat amploare şi prin promovarea brâului bănăţean alături de ie. Reprezentanţii presei cărăşene, elevi de la diverse şcoli din Reşiţa, purtătorii de cuvânt al unor instituţii, părinţi sau pur şi simplu reşiţeni pentru care evenimentul a avut ecou, au îmbrăcat o ie sau o chimeașă şi au venit să joace brâul bănăţean în Centrul Civic al municipiului.
Prefectul Reşiţei, Silviu Hurduzeu a fost şi de această dată alături de echipa de jurnalişti care l-au susţinut în demersurile sale pe colegul Vasile Neamţu.
După ce s-au iniţiat în ale brâului, ce-i prezenţi şi-au dat mâna şi au jucat tradiţionalul dans din Banat, cel care defineşte etnografia şi folclorul acestei zone geografice.


Comentarii

comentarii