VIDEO FOTO Raid aviatic, la Caransebeş, peste 35 de avioane din Franța şi România pe pistă

Raid aviatic (15)În judeţul Caraș SEverin, mai exact la Caransebeș, a sosit o escadrila de aproape 40 de avioane ultrauşoare din ţară şi din străinătate, avioane care au aterizat pe Aerodromul Caransebeş. Raidul aviatic a putut fi urmărit și de cărăşeni fiindcă avioanele au survolat mare parte din judeţ în drumul lor de la Arad-Șiria și până la Caransebeș.
Aeroportul Caransebeș a găzduit deschiderea raidului aviatic „Turul României”, organizat de Asociația Franceză „Air du Temps“. La Caransebeș a fost prezent și președintele Federației Europene de specialitate, Dominique Mereuze. Domnia sa care este și coordonatorul grupului, a prezentat cele 25 de avioane ultra ușoare sosite din Franța și din România. Președintele federației a oferit tricouri înscripționate cu un mesaj adecvat evenimentului.

Cel mai bucuros de eveniment a fost chiar primarul Caransebeșului, Marcel Vela, care a mulțumit personal oaspeților pentru că au ales în ruta lor în România, și municipiul Caransebeș.
La această acțiune, au fost prezenți ministrul secretar de stat Cătălin Chiper și generalul Doru Grădinaru, inspector de aviație în Ministerul de Interne.
Conform programului, în 6 iunie, 40 de avioane uşoare din Franţa, 6 din Ungaria, 2 din Italia şi peste 20 din România trebuiau să ateriza în localitatea Şiria din judeţul Arad, locaţie de unde s-a dat startul unui raid aviatic ce presupune parcurgerea a 2200 de kilometri în zbor şi traversarea mai multor oraşe din ţara noastră. Din păcate, din cauza inudaţiilor şi a vremii aproape nefavorabile, o parte dintre participanţi au renunţat. Unii dintre piloţii din Germania şi Ungaria au avut casele inundate fiind loviţi direct de calamitate.
Avioanele au aterizat la Caransebeş, de unde porneşte prima etapă de zbor a raidului aviatic. De asemenea, cele 35 de avioane ultrauşoare, vor survola şi localităţile cărăşene: Reşiţa, Oraviţa şi Băile Herculane. Aeroclubul Caransebeş a organizat cu această ocazie şi o zi a porţilor deschise, în special pentru cetăţenii care au vrut să vadă cum arată şi cum funcţionează un avion uşor.
Raidul aviatic reprezenită o oportunitate pentru ca autorităţile locale caransebeşene să lege relaţii cu potenţiali investitori străini, relaţii începând cu cele de prietenie şi terminând cu cele de eventuale afaceri fiindcă membrii aceste Federaţii sunt oameni cu bani şi majoritatea dinte ei au propria afacere.
Un raid aviatic asemănător a avut loc la noi în ţară în anul 2004, atunci când au survolat România, 45 de avioane ultrauşoare.
Să fii pilot de avion înseamnă să ai o viaţă trăită la maximum. Cine a pilotat o dată un avion, nu are cum să se îndrăgostească de altă meserie şi să îndrăgească altceva mai mult decât să zboare, să fie deasupra tuturor.
Şi unde mai pui că piloţii i-au ,,cărat” cu avionul pe cei ce au vrut să vadă or4aşul de sus. InfoCs şi-a trimis un reprezentant în cer de unde a venit cu imaginile pe care le puteţi vedea şi dumneavoastră începând cu minutul 41.

Comentarii

comentarii