VIDEO FOTOGALERIE Legume, mușterii și mult dans pe stadionul din Govândari la Festivalul Recoltei

Festrivalul recoltei 2013 (7)Primăria Municipiului Reşiţa organizează „Festivalul Recoltei 2013”  vineri, sâmbătă şi duminică, 18, 19 şi 20 octombrie 2013, prin intermediul proiectului NESTEMATE ALE TEZAURULUI FOLCLORIC ROMÂNESC ŞI SÂRBESC – Păstrarea şi promovarea tradiţiilor culturale în Reşiţa, Lugoj şi Veliko Gradişte.
Ziua de vineri a început cu premierea producătorilor agricoli care au avut rezultate deosebite și au adus marfă de calitate la vânzare.
Iubitorii de muzică folclorică românească şi sârbească, au avut parte de un spectacol artistic care a smuls ropote de aplauze de la cei prezenți.
,,Valoarea totală a proiectului este de 325.206,40 de euro din care Municipiului Reşiţa îi revin 131.872,80 euro. Grantul este acordat în procent de 98% din fonduri IPA şi de la bugetul de stat în timp ce 2% reprezintă contribuţia din bugetul local al Municipiului Reşiţa. Prin această finanţare nerambursabilă câştigată, cele 3 municipalităţi se concentrează pe crearea şi dezvoltarea unor relaţii sociale stabile şi durabile în zona transfrontalieră România – Serbia prin intermediul culturii” a spus Bianca Bulgaru, responsabila de proiect din cadrul Primăriei Reșița.
,,Festivalul contribuie la păstrarea şi valorificarea tezaurului folcloric românesc şi sârbesc, conştientizarea importanţei valorilor specifice, promovarea spiritului de respect faţă de alternativele valorice, asigurarea condiţiilor de statornicie a legăturilor interculturale şi de prietenie, formarea aptitudinilor de organizare culturală în comunităţile locale” a spus Roxana Topală, purtătorul de cuvânt al Primăriei Reșița.
,,Pe parcursul celor trei zile, cetăţenii vor avea posibilitatea de a achiziţiona produse agroalimentare tradiţionale româneşti de la standurile special amenajate pe stadionul de atletism din cartierul Lunca Bârzavei. Sunt prezenți doar producători agricoli, peste 70 și fiindcă nu s-a perceput nici un fel de taxă, prețurile sunt mai mici ca pe piață. Marfa este de calitate și puteți cumpăra de la legume pentru consum și cămară și până la varză pentru murat, carne de oaie, brânză de oaie sau capră, ciuperci sau preparate din ciuperci și până la semipreparate din carne de porc și oaie sau țuică, vin și must” spune directorul S.C. Piețe Reșița, Maria Giuricici.
Au urcat pe scenă în fața spectatorilor Nicolae Duț, Ghiţă Călţun Brancu, Ansamblul Folcloric “ Lugojana” al Casei de Cultură a Municipiului Lugoj, Mirabela Delia Bârlea, Gabi Stanciu, Narcis Goian, Ansamblul de muzică şi dansuri populare “ Bârzava” cu solistele Cătălina Toader şi Camelia Bojin Ceocu precum și Orchestra instrumentală condusă de RICĂ VULPE.
Revelația serii și cei care au smuls ropote de aplauze la scenă deschisă, au fost tinerii și tinerele din Ansamblul “ VLASTIMIR PAVLOVICI TAREVAC” din Veliko Gradişte, Serbia.
InfoCs va prezinta doua filmulte dedicate evenimentului.
Parte I

Parte II

Comentarii

comentarii