VIDEO Gardul unui cimitir din Craiova a fost izolat termic. Mesaj de la un „locuitor” al cimitirului: „Eu locuiesc chiar lângă gard, pe a treia alee…”

„Un gard al unui cimitir din Craiova a fost izolat termic.  „E o metodă bună, să nu răcească morții, să stea acolo bine la căldură”, glumește un craiovean.  Consolidarea gardului de la cimitir a fost cerută de o Regie subordonată Primăriei Craiova si a costat 8 000 de lei.” (vezi video mai jos). Doamna Olguţa Vasilescu, (fost) primar al Craiovei, vă scrisei pentru că vrusei să va mulţumesc pentru tot ce făcurăţi pentru noi in 2014. Eu locuiesc chiar lângă gard, pe a treia alee, a doua garsonieră pe stânga.

Nici nu ştiţi ce grea era viaţa de zombie înainte a-i pune dumneavoastră pe băieți să izoleze termic gardul. Mă trăgea frigul pe la oase de înțepeneam. Îmi venea să mă sinucid de frig! Dar, cum naiba să faci asta când eşti zombie? Să mor eu că nu se poate!

Nu mai spun că la alegeri, când ieşeam să votăm pentru domnul Dragnea, ne era şi frică să ne apropiem de gardul ăla ca să nu îngheţăm. Ne cădeau falangele când puneam mâna pe el. Acum, de când îl izolarăţi termic, e altă viaţă! Iarna trecută fu mult mai bine!

Toţi locuitorii suntem pur şi simplu încântați de noile condiții oferite. Femeile pot sta şi în tricou, iar bărbaţii sunt fanii dumneavoastră. Sunt morți după Olguţa. Două mici rugăminți mai avem, dacă nu e cu supărare:

1. Puteţi să trageţi şi nişte geamuri termopan dublu stratificat? Fără ele arată aşa…ca un gard de cimitir.

2. În continuare nu e apă caldă la cişmea. Poate puteţi să faceţi ceva şi în privinţa asta.” Articol pamflet, preluat de pe cronicipebune.ro. 

Chiar dacă articolul de mai sus este un pamflet, gardul a fost realizat in anul 2014 in locatia amintita. Iată explicația constructorului

„Nu e vorba de o izolație termică, este vorba de o porțiune de curbură pe gard ce se va placa cu cărămidă ceramică. Asta e izolație termică pentru uniformizarea curburii”, explică Aurel Turbă, reprezentantul constructorului.

Consolidarea în întregime a gardului a costat la acea vreme Regia Autonomă din Craiova aproximativ 8.000d de lei. În comparație, reabilitarea termică a unui apartament din blocurile construite din 1950 până în 1990 costă aproximativ 15.000 lei.

Comentarii

comentarii