VIDEO Gata cu Polivalenta – Pompierii au pus lacătul pe sală

Sala Polivalenta din Reşita a fost închisă din cauză că nu îndeplineşte toate condiţiile pentru a obţine avizul de prevenire şi stingere a incendiilor. Decizia închiderii a fost luată chiar de către administratorul sălii şi vine în contextul noilor reglementari legislative în domeniu, dar şi după ce, în octombrie, pompierii au amendat cu 2.500 de lei Consiliului Judeţean pentru lipsa avizului PSI.
Activitatea Sălii Polivalente este suspendată pe o perioadă nedeterminată. Sala nu a fost autorizată de la refacerea ei, din 2007, deşi s-a încercat avizarea. Lipsesc, însă, patru ventilatoare care să aspire un eventual fum din sală. Cele existente nu sunt conforme cu normele PSI.

Un prim control al ISU a avut loc la Sala Polivalentă în lună martie a acestui an iar ulterior, după șase luni, Direcția de Administrare a Domeniului Public și Privat din Consiliul Județean Caraș-Severin a fost amendată cu suma de 2.500 lei.

Din cauza suspendării activității pe perioadă nedeterminată, până la remedierea problemelor, va fi afectată și activitatea a zece entități sportive, printre care, echipele de handbal, HC Adrian Petrea și Universitatea Reșița, precum și echipa de futsal, Muncitorul Reșița.

Investiţiile necesare pentru autorizarea sălii s-ar ridica la peste 70.000 de lei, bani pentru care a fost făcută o solicitare către Consiliul Judeţean. În urma discuțiilor purtate cu conducerea Consiliului Județean Caraș-Severin, există posibilitatea ca la rectificarea bugetară din această lună să fie viraţi banii către Direcția de Administrare a Domeniului Public și Privat.

Comentarii

comentarii