VIDEO Gest simplu cu semnificație mare – Tinerii de la Mansarda, sar in ajutorul semenilor lor

Free Ocico la Reșița! În cadrul Săptămânii Naţionale a Voluntariatului, tinerii reşiţeni au fost invitaţi să aducă haine și accesorii care nu le mai plac ori care le-au rămas mici, dar care ar putea fi folosite de alţi tineri, mai dezavantajaţi, în cadrul unei acțiuni inedite ce s-a desfășurat la Centrul de Voluntariat Mansarda.
Tinerii de la Mansarda au organizat o nouă ediție a acțiunii Free Ocico, în cadrul Săptămânii Naționale a Voluntariatului. Liceenii reșițeni, și nu numai, au adus haine și alte lucruri pe care nu le mai folosesc, dar care ar putea fi utile pentru alţi tineri, mai dezavantajaţi.

La Free Ocico pot fi găsite haine, încălţăminte, genţi, jucării, alte lucruri inedite. Donatorii pot pleca, la rândul lor, cu o piesă pe care şi-o doresc foarte mult din cele aduse de ceilalţi colegi şi de care ei consideră că au neapărată nevoie.

Lucrurile adunate în această primăvară vor fi donate Fundaţiei Humanitas ProDeo, care are un magazin de caritate şi care întreţine un Centru de zi pentru copii, unde aceştia vin, îşi fac lecţiile, primesc şi o masă caldă, pentru ca nimeni să nu rămână în afara comunităţii şi departe de şcoală. Activitatea a fost gândită atât ca eveniment de socializare pentru tinerii reşiţeni, dar mai ales ca activitate de conştientizare cu privire la situaţia tinerilor cu mai puţine oportunităţi şi de încurajare a consumului responsabil.

Comentarii

comentarii