Fără categorieMonden

VIDEO Gradina Dubai Miracle Garden – cea mai mare si probabil cea mai frumoasa gradina din lume

Probabil ca Dubai este cea mai potrivita locatie pentru tematica acestui site pentru ca tot ceea ce construiesc cei din Dubai trebuie sa fie la superlativ si neaparat ” mai cu mot ” decat orice s-a construit similar oriunde in lume.

[youtube id=”ZqQzDtK7Yc4″]

La fel se intampla si in cazul gradinii ” Dubai Miracle Garden ” care este cea mai mare si probabil si cea mai frumoasa gradina din lume. Se intinde pe o suprafata de 72 000 m² , are peste 4 km de alei si un numar de 45 de milioane de flori. Gradina este impartita in diferite sectoare tematice, masini, stele, igluuri, scene din povesti, lacuri si fantani, animale sau rauri, insa totul se invarte in jurul florilor.

[youtube id=”368f-k6AeeQ”]

Gradina este inchisa publicului in perioada iunie – septembrie din cauza temperaturilor foarte ridicate. Biletul de acces costa aproximativ 3 euro iar programul este de la 9 dimineata la 21 seara ( in weekend pana la 23 seara ) . Florile au fost alese special din cele care sunt mai rezistente la caldura ( panselute, muscate, galbenele ) iar frumusetea lor a atras deja milioane de turisti, in general asiatici care sunt incantati de figurinele realizate din flori. Motivati de suucesul amenajarii, dezvoltatorii vor sa mareasca acest complex prin construirea unor centre comerciale cu magazine, restaurante, spatii de joaca pentru copii dar si alte facilitati.

Pentru a construi aceasta oaza in desert este nevoie de foarte multa apa. Proiectantii au gasit o solutie eficienta si ecologica a acestei probleme prin reciclarea apelor uzate urbane.

[youtube id=”368f-k6AeeQ”]


cel-mai.ro

Comentarii

comentarii