VIDEO Greva foamei la Berzovia – A doua noapte în fața primăriei pentru sătenii din Fizeș

Aproape 100 de localnici din Fizeș au fost prezenți și marți în fața primăriei din Berzovia. Ei au venit să fie alături de consătenii săi care au intrat în greva foamei în semn de protest față de felul în care arată satul lor: Fizeș. Drumurile – atât cel județean cât și aproape toate străzile din sat sunt impracticabile de toamna și până primăvara sau atunci când plouă, școala, grădinița și căminul cultural sunt neterminate, iar lucrările făcute sunt de mântuială iar canalizare este nefuncțională. La toate acestea se adugă lipsa de transparență a activității Primăriei și a primarului și refuzarea sistematică a acestuia privind lămuriri despre cheltuirea banului public.

În cea de a doua parte a flmului, se pot vedea imagini de arhivă realizate acum un an la Fizeș. De atunci și până în prezent, nu s-a schimbat nimic în bine în sat.

Sătenii au făcut nenumărate sesizări către Prefectură, Consiliul Județean, Poliția Economică, dar nimeni nu a făcut nimic. La acestea se adaugă nenumărate marșuri și mișcări de protest în sat și la Berzovia precum și nenumărate drumuri la Reșița. Ba mai mult, ca să se răzbune, după ultimul protest de luna trecută al sătenilor, primarul Luca Coriolan a dispus scoaterea microbuzului care aducea elevii la școala din Berzovia.

În urma protestelor de ieri și de azi, pe drumul județean a apărut un buldozer care a început să niveleze drumul iar în sat, și-au făcut apariția câteva mașini care au început să care piatră pentru repararea drumurilor din Fizeș. Ba mai mult, primarul Luca a declarat că a și plătit o anumită cantitate de piatră către o carieră din apropierea Fizeșului.

Cu toate acestea, sătenii din Fizeș spun că nu se mai lasă păcăliți de primarul Luca și că nu vor ceda până în momentul în care la Primăria Berzovia vor sisi inspectorii de la DNA sau de la București și vor începe un control privind felul în care s-au cheltuit banii.

Pentru miercuri, la Berzovia sunt așteptați și săteni din celălalt sat aparținător comunei – Gherteniș. Lor li se vor alătura și locuitori din Berzovia.


Comentarii

comentarii