VIDEO Grupare de criminalitate organizată transfrontalieră, destructurată de poliţiştii de frontieră

O grupare de criminalitate organizată transfrontalieră specializată în săvârşirea faptelor de contrabandă cu ţigări, provenite în special din Ucraina a fost destructurată de poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara cu sprijinul de specialitate al ofiţerilor din cadrul D.G.I.P.I. – S.I.P.I. Timişoara şi Serviciului de Operaţiuni Speciale Timiş şi sub coordonarea procurorului D.I.I.C.O.T. din cadrul Serviciului Teritorial Timişoara.

Astăzi, 25.05.2016, începând cu ora 06.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Timiş, şi în cooperare cu Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad şi Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Caraş Severin, desfăşoară 20 de percheziţii domiciliare şi ale autoturismelor principalilor lideri şi membrii ai unei grupări de criminalitate transfrontalieră specializată în traficul cu ţigări de contrabandă.

Gruparea infracţională formată din 18 cetăţeni români, majoritatea domiciliaţi pe raza judetelor Timiş, Arad şi Caraş Severin, acţiona pe raza acestor judeţe şi era structurată pe mai multe paliere, respectiv organizatori, furnizori transportatori şi cumpărători, fiecare dintre aceştia având roluri si atribuţii precis delimitate.

Astfel în perioada iunie 2015-mai 2016 printr-o monitorizare permanentă a grupului infracţional şi activităţi specifice de contracarare a acţiunilor ilicite de contrabandă executate împreună cu ofiţerii din cadrul D.G.I.P.I. – S.I.P.I. Timişoara şi Serviciului de Operaţiuni Speciale Timiş, poliţiştii de frontieră timişeni au confiscat importante cantităţi de ţigări de contrabandă de provenienţă ucraineană.

Urmare a finalizării documentării activităţii infracţionale a membrilor grupării infracţionale, procurorul de caz a decis demararea încheierii activităţii de monitorizare judiciară şi luarea măsurilor specifice de anihilare a grupării infracţionale.

În această dimineaţă procurorul de caz a emis un număr de 20 de mandate de aducere pentru persoanele implicate ce urmează a fi audiate la sediul D.I.I.C.O.T. din cadrul Serviciului Teritorial Timişoara.

Comentarii

comentarii