ActualitatePolitie

VIDEO GRUPAREA DE TRAFIC DE DROGURI DIN C-S A FOST DISTRUSĂ DE DIICOT

600 de doze de susbstanțe etnobotanice, arme albe, bunuri susceptibile a proveni din furturi au fost ridicate în urma celor 14 percheziţii efectuate, ieri, de poliţiştii de combatere a criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Caraş-Severin . 5 persoane au fost reţinute pentru 24 de ore.
La data de 16 iunie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş-Severin şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Caraş-Severin au efectuat 14 percheziţii la locuinţele unor persoane bănuite de trafic de droguri și efectuarea de operațiuni cu substanțe cu efect psihoactiv.
În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au ridicat 600 de doze de etnobotanice, arme albe, dar și bunuri susceptibile a proveni din infracțiuni de furt.

De asemenea, 9 persoane au fost conduse la audieri, dintre care 5 au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentate Tribunalului Caraş-Severin, cu propunere de arestare preventivă.

Reamintim că acţiunea a fost efectuată în cadrul unui dosar penal care are ca obiect un grup infracţional organizat specializat în trafic de droguri și efectuarea de operațiuni cu substanțe cu efect psihoactiv.

Gruparea infracțională acționa pe nivel de celule, neevidențiindu-se un lider al întregii grupări. Membrii grupării din Lugoj s-ar fi ocupat de aprovizionarea cu droguri, iar ceilalți, din Caraș-Severin, aveau rol de preluare a drogurilor de la cei din Lugoj, aprovizionare din alte surse și distribuire.

La activităţi au participat poliţişti din cadrul structurii de Combatere a Criminalităţii Organizate din Timişoara, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, de Ordine Publică, luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, precum şi jandarmi.

Urmare a comunicatului din data de 16.06.2016 http://www.diicot.ro/index.php/arhiva/1814-comunicat-de-presa-16-06-2016 facem următoarele precizări:

La data de 16.06.2016 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Caraş-Severin au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor FLOREA LEONARDO, ȘAFAR IOSIF-DANIEL, MUNTEAN IOZEFINA-MARIA, CIOCOI GHEORGHE şi FRIGURĂ ȘTEFAN- NICOLAE, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactiv.

Cu ocazia percheziţiilor domiciliare au fost găsite şi ridicate 600 de doze de etnobotanice, arme albe (arbaletă, pumnal, macetă), 299 capse inițiere și 539 bile metalice folosite pentru armament cu aer comprimat precum și bunuri susceptibile a proveni din infracțiuni de furt.

În cursul zilei de astăzi inculpaţii urmează să fie prezentaţi Tribunalului Caraş-Severin cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea s-a desfăşurat cu sprijinul Direcției Operaţiuni Speciale.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Comentarii

comentarii