VIDEO Iarna a ajuns şi în Banatul Montan la Reșița unde a venit prima zăpadă și a găsit autoritățile pregătite

Iarna 2014 (11)Codul de iarnă grea și galbenă a poposit și pe meleagurile Banatului Montan. Din fericire, toate temerile autorităților, au dat roade fiindcă utilajele erau deja pregătite.
Răcirea bruscă a vremii a adus şi primii fulgi de zăpadă în Reșița și peste Banatul Montan. Dacă pe Muntele Semenic, stratul de omăt are pe undeva la 30 de cm, în oraș, la Reșița la poalele muntelui, a început să ningă abia spre seară. Cu toate acestea, iarna nu i-a luat pe nepregătite pe drumarii reșițeni.
,,Angajații primăriei au ieșit pe străzi în jurul orei 21 când stratul de zăpadă a ajuns în unele zone ale orașului la câțiva centimetri. Fiindcă an de an s-au înregistrat probleme pe străzile în pantă ale orașului și mai ales la intrările în oraș dinspre Oravița sau Caransebeș sau la ieșirile spre Semenic și Anina pe DN 57 și 58, drumarii au acționat cu utilaje cu lamă si răspânditoare de material antiderapant din primele ore. În caz de nevoie, Primăria are capacitatea de a suplimenta și numărul personalului de intervenție precum și numărul utilajelor necesare. În depozite, avem nisip și sare suficientă iar la o adică, ne bazăm și pe angajații de la CET, Piete și Aqua Caraș” spune primarul Reșiței, Mihai Stepanscu prezent pe teren.
,,Serviciul și acțiunile de dezăpezire au fost structurate în așa fel încât în permanență, pe traseu să se afle mai multe echipaje care să intervină la nevoie. Acțiunea este supravegheată de primarul orașului și directorii de direcții sau șefii de servicii din cadrul primăriei astfel că la Reșița, chiar dacă stratul de zăpadă a ajuns la câțiva cm, drumurile sunt la negru” spune Sava Giuricici, șeful Direcției care se ocupă printre altele și de drumuri și dezăpezire.
Cu toate acestea, pentru că la noapte sunt anunțate temperaturi negative, eu și colegii mei acționăm în continuare cu material antiderapant pentru a preîntâmpina formarea poleiului, mai ales pe poduri și pasaje” spune Adrian Mleziva, șoferul unuia dintre utilejele aflate pe traseu.

Comentarii

comentarii