VIDEO ,,Iarna de primavara ”cu teroare şi pagube de milioane de euro în Austria

În urmă cu aproximativ 4 zile era încă destul de cald, cca. 26°C şi brusc a scăzut temperatura ajungând la 5°C. Aşadar o putem numi ca fiind o iarnă întârziată venită la sfârşitul lunii aprilie, provocând un mare haos, milioane de pagube materiale, drumuri închise, trenuri blocate, căderi de curent şi chiar şi pietonii au fost în pericol de moarte.

Aceasta a început noaptea în dată de 27 aprilie 2016 printr-o ploaie simplă şi liniştită, însă dinspre dimineaţă s-a transformat încet, încet în lapoviţa şi ninsoare, ducând mai departe la o ninsoare abundenţă cu fulgi mari, urmată de tunete şi fulgere. Aceasta s-a aşternut imediat şi pe neaşteptate a provocat un trafic greu circulabil în oraşe, pe autostrăzi, chiar şi trenurile au avut întârziere. Şoferii au fost luaţi prin surprindere de vremea rea, deoarece aveau deja montate cauciucurile de vară, ducând la o circulaţie dificilă cu 20-30 km/h din cauza alunecuşului acumulat pe străzi şi a vizibilităţii reduse.

Crengile copacilor încărcate cu zăpadă au cedat greutăţii acesteia, blocând traficul şi punând pietonii în pericol de moarte. De asemenea şi pentru agricultori sunt pagube uriaşe distrugând aproximativ 15.000 de agriculturi şi livezi cu pomi fructiferi pentru un an de zile.

Cu un an în urmă la sfârşitul lunii aprilie 2015, se înregistrau temperaturi de 27°C, austriecii pregătindu-se de începutul verii, însă anul acesta, la sfârşitul lunii aprilie, iarna a revenit cu o catastrofă de 100 de milioane de euro.

Corespondență pentru www.infocs.ro de la Dan Alex Milostean – Klagenfurt, Austria

Comentarii

comentarii