VIDEO Iarna de februarie cu ghiocei înfloriţi şi cod galben de ninsoare

La mijloc de februarie, la Reşita au înflorit ghioceii. Grădiniţele dintre blocuri au început să dea semne de viaţă şi dintr-o dată, reşiţenii s-au trezit cu un strat de omăt de aproape 15 cm. Cu toate acestea, nimeni nu s-a arătat surprins sau supărat de aceasta revenire în forţa a iernii peste ghioceii înfloriţi.
Reşita şi judeţul Caras Severin se afla sub atenţionare de cod galben de ninsoare. Incă din seara zilei de sâmbătă, la Reşita a început să ningă şi a ţinut-o aşa toată noaptea. Aşa că, duminică dimineaţa, reşiţenii s-au trezit în cel mai autentic decor hibernal ca de Crăciun.

Cu toate că la Reşita ghioceii au înflorit încă din primele zile ale lunii februarie, oamenii nu s-au arătat supărați de revenirea iernii. Reşiţenii spun că acesta este ,,primul cod galben de ninsoare din această iarnă” care se şi adevereşte. Dar cu toate acestea, oamenii spun că totul este normal, că vremea revine în tiparele obișnuite și că în mod normal zăpada cade și în luna lui martie fiindcă ..este iarnă încă. Asta în pofida unor clasici, încă în viața, care spun că: ,,iarna nu-i ca vara”!


Nici măcar șoferii nu sunt supărați de zăpada căzută: au pus mâna pe lopeți și pe mături și au curățat omătul. Cei mai gospodari, au luat lopețile și au trecut la curățat zăpada din fața blocului și de pe alei.

Pe trotuare, lumea a ieșit la plimbare, care pe jos, care cu cățelușii, dar nu au lipsit nici săniile. Chiar dacă este trecut de jumătatea lui februarie, reşiţenii îşi doresc ca zăpadă să tine măcar încă două săptămâni fiindcă așa este iarna. Bătrânii spun – și tinerii au învățat și ei asta – că în anii ,,impari” și cu zăpadă în ianuarie și februarie, recolta de cereale va fi mare iar livezile vor da rod bogat, deci va fi un an bogat pentru toată lumea.

Dovadă că oamnii se bucură de zăpada căzută, sunt fotografiile postate pe rețelele de socializare. Reșițenii au umplut paginile fb-ului de fotografii surprinse în mai multe locuri din oraș.

Parte foto din fb

Comentarii

comentarii