VIDEO Impactul socio­-emoțional asupra copiilor ai căror părinți sunt plecați în străinătate

La Resita a avut loc simpozionul județean cu tema „Impactul socio­-emoțional asupra copiilor ai căror părinți sunt plecați în străinătate”, organizat de către Grădinița „Dumbrava Minunată” și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Caraș­-Severin.
Simpozionul cu tema „Impactul socio­-emoțional asupra copiilor ai căror părinți sunt plecați în străinătate” a avut 45 de participanți care au transmis lucrări și care au participat la dezbaterea asupra traumelor pe care acest tip de abandon îl are asupra copiilor, dar și bune practici în vederea diminuării efectelor emoționale asupra copiilor.

Părinții au la dispoziție o linie telefonică gratuită administrată de „Salvați copiii”, la care vor răspunde un psiholog și un consilier juridic care vor oferi consiliere pe teme psiho­sociale și juridice persoanelor interesate.

La manifestare a participat și Răzvan Schinteie care a jucat rolul copilului rămas cu bunicii în scurtmetrajul „Calea Dunării”, regizat de bocșanul Sabin Dorohoi.

În județul Caraș­-Severin există peste 5.400 de copii cu părinți plecați la muncă în străinătate. Cea mai mare parte dintre ei rămân în grija bunicilor sau a unor rude apropiate.

Comentarii

comentarii