VIDEO Impozitele și taxele locale aprind spiritele în Consiliul Local Resita

S-au incins spiritele în Consiliul Local Reşiţa. Prezent la sedinta Consiliului local, omul de afaceri și candidadtul la funcția de primar din partea PNL – Ioan Popa, a adus din nou in discutie impozitarea persoanelor fizice care detin cladiri nerezidenziale. Discutia s-a transformat rapid intr-o rafuiala politica intre candidatul PNL la Primarie, Ioan Popa, si potentialul candidat PSD, Ioan Crina. Popa și-a anunțat public candidadtura, Crina – încă se mai gândește. Dar, în joc a intrat si senatorul Ioan Purec.

Modificarea impozitelor la Resita, in special cele pentru persoanele fizice care dețin clădiri destinate activităților economice, a transformat ședința de Consiliu Local într-o adevărată bătălie politică, în ciuda afirmațiilor celor implicați, care încercau să convingă auditoriul că dezbaterea este una pur administrativă. Totul a pornit de la intervenția unui evaluator, Cristian Havrileți, care, împreună cu omul de afaceri Ioan Popa, a încercat să convingă aleșii locali că noile cote de impozitare sunt prea mari pentru reșițeni, și că ar trebui modificate.

Ca și răspuns, Ioan Crina a încercat să țină un mic curs despre impozite și despre cum se face administrație publică, însă a fost rapid întrerupt de Ioan Popa, care a ținut să sublinieze nedreptatea la care sunt supuse persoanele fizice, proprietare de clădiri nerezedențiale, care plătesc anul acesta un impozit și de zece ori mai mare decât în 2015, impozit mai mare ca și la București.

Senatorul Ioan Simion Purec l-a acuzat pe reprezentantul evaluatorilor de manipulare, iar lui Ioan Popa i-a atras atenția asupra comportamentului din sala de ședințe, nedemn de un candidat la postul de primar. În sală a fost prezent și deputatul PSD Ioan Benga, dar acesta, s-a limitat doar la câteva puncte de vedere și observații.

Deși candidatul PNL la Primăria Reșița a părăsit, la un moment dat sala, acesta s-a întors la finalul ședinței cu Strategia de Dezvoltare a municipiului Alba Iulia până în 2020, pe care i-a înmânat-o vicelui cu atribuții de primar, Ioan Crina, pentru studiu aprofundat.

Comentarii

comentarii