VIDEO ”Împreună dăruim viață”- Da si tu un strop de sange ca sa salvezi o viata

De Ziua Mondială a Donatorului, 14 iunie, la Centrul de Transfuzie Sanguină din Reșița se derulează campania de donare de sânge ”Împreună dăruim viață” inițiată de două ONG-uri, Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte – ATOR și Asociația Umanitară Oameni cu Suflet Reșița. Actiunea a inceput luni si se va incheia vineri. Scopul campaniei, care se derulează în perioada 12-23 iunie, este unul dublu: acela de a determina și încuraja oamenii să doneze sânge, atât de necesar în prezent în spitale, iar pe de altă parte cei care se alăture cauzei sunt încurajați să doneze acele bonuri primite în urma donării de sânge, pentru ajutorarea familiilor nevoiașe din Reșița.

”Prin realizarea unor astfel de campanii se urmărește crearea unor deprinderi și schimbarea unor mentalități. Foarte puțini oameni reușesc să iasă din zona lor de confort și să facă binele acesta dezinteresat. Suntem, ca și societate, prizonierii unor mentalități, ai unor idei preconcepute, iar genul acesta de campanii au și rolul de a educa puțin, nu doar pe cei tineri, ci, în general, societatea, spre a face binele, spre a căpăta încredere, spre a oferi sprijin celuilalt, spre voluntariat, sau oricum vrem să îi spunem”, a precizat părintele Mihai Ciucur, coordonatorul ATOR.

De Ziua Mondială a Donatorului au venit la Centrul de Transfuzie Sanguină preoți din Reșița și tineri studenți voluntari. Campania este de-abia la început și în zilele următoare sunt așteptați să doneze preoții din localitățile învecinate, dar și alți tineri care s-au alăturat cauzei umanitare.

Nevoia de sânge este una permanentă și sensibilizarea populației pentru a dona este primordială în aceste campanii. Șeful Centrului de Transfuzie Sanguină din Reșița, medicul Rodica Neagu, îndeamnă oamenii să vină să doneze sânge pentru că fiecare picătură este foarte importantă pentru bolnavii care au nevoie de sânge, iar societatea ar trebui să manifeste empatie și altruism pentru cei aflați în suferință.

Bonurile primite în urma campanei se vor transforma în alimente care vor fi împărțite familiilor nevoiașe.

Comentarii

comentarii