VIDEO In loc de distractie, a urmat o tragedie – Un tanar de 17 ani a fost inghitit de apele Dunarii

,,Este posibil ca un tânăr de doar 17 ani să se fi înecat astăzi în jurul orei 14:30 în Dunăre. Accidentul s-a produs în zona localității Măcești. Au fost alertați pompierii militari prin numărul unic de urgență 112. La fața locului acționează salvatori din cadrul Detașamentului Moldova Nouă”. Acesta este un comunicat sec al ISU – comunicat ce vorbeşte de fapt despre o tragedie, despre un tânăr care la doar 17 ani a plecat spre alte tărâmuri.Povestea – fiindcă trebuie să existe o poveste în asemenea cazuri, începe în momentul în care mai mulți tineri din Moldova Nouă au decis să petreacă câteva ore mai altfel. Trupa a plecat direct de la școală, mai exact – de la liceul din Moldova Nouă. Așa că, au pus mână de la mână și au cumpărat tot ce trebuie pentru o ieșire la iarbă verde. În ,,tot ce trebuie” intră și produsul la care se gândesc mulți dintre noi. Tinerii au mers în Măcești – cartier al orașului Moldova Nouă, de pe malul Dunării, loc în care se obişnuieşte ca oamenii să petreacă câteva ore la ,,iarbă verde”. S-au spus glume, s-au făcut grătare, probabil că tinerii au băut și suc, cert este că la un moment dat, vreo 10 dintre ei, au decis să facă o plimbare cu barca pe Dunăre. Zona este invadată de alge și vegetație acvatică, așa că barca a ieșit în larg vreo 20 de metri – loc în care s-a produs și tragedia.

Din motive încă neștiute, tânărul a căzut în apele reci ale fluviului. Nu știm exact ce s-a întâmplat acolo, nu știm în ce mod au încercat colegii să-l salveze, unii au sărit în apă după el, cert este că băiatul de 17 ani nu a mai fost salvat. Ba mai mult, el a fost efectiv înghițit de apele Dunării. În locul respectiv, curenții subacvatici sunt foarte puternici. Pe surse am aflat că tânărul ar fi avut și unele probleme de sănătate, chiar probleme cardiace, iar în acest caz, contactul corpului încins de soare cu apă rece a Dunării, i-ar fi fost fatal. Probabil că băiatul a suferit un șoc care i-a adus sfârșitul.

Unii dintre colegi au strigat după ajutor, alții au sărit în apă, dar cea mai apropiată casă se află la cel puțin 150 de m de malul fluviului. Cineva a sunat la 112 și a anunțat ce s-a întâmplat iar la fața locului au sosit pompierii militari de la Moldova Nouă, polițiștii de frontieră si un procuror. Fiindcă acțiunea de căutare a pompierilor nu a dat nici un rezultat, a fost solicitat ajutorul scafandrilor de la ISU Mehedinţi. Ambulanţa Reşita a trimis o maşină cu personal medical ce va asista la operațiunile de căutare și care poate acorda ajutor și poate intervenii medical în caz de nevoie.

La ora 18, din păcate, trupul tânărului nu a fost găsit încă. Scafandrii care au căutat în apă mai bine de două ore, au luat o pauză. Curenții sunt foarte puternici iar malurile sunt împânzite de vegetație acvatică. Din păcate, la ora actuală, la Măcești putem vorbi despre o tragedie ca în operele literare: se pare că acesta este cel de-al doilea copil pe care familia respectivă îl pierde în apele Dunării. Un frate al tânărului înecat astăzi ar fi pierit în apele Dunării în urmă cu câțiva ani. La ora 19:30, scafandrii au oprit cautarile si s-au retras la Turnu Severin. Cautarile vor fi continuate de pompierii militari maine dimineata.

Vom reveni cu amănunte. Acestea sunt informații preliminarii obținute pe surse și care pot suferii modificări în funcție de ce vor stabili organele de anchetă. In scurt timp vom reveni cu imagini.

Comentarii

comentarii