VIDEO Incendiu puternic în satul Petrilova, o persoană decedată

Azi dimineaţă, în jurul orei 05:00, pompierii militari din cadrul Secţiei de Pompieri Oraviţa au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu în satul Petrilova, comuna Ciuchici.
În momentul în care au ajuns echipajele de pompieri, incendiul se manifesta violent la întreaga locuinţă, pe o suprafaţă de aproximativ 200 mp, iar plafonul acesteia era prăbuşit.

La locul evenimentului au intervenit 3 autospeciale cu apă şi spumă, o ambulanţă SMURD, o autospecială de primă intervenţie şi comandă, încadrate cu 16 subofiţeri şi un ofiţer, care au luptat cu flăcările aproximativ 3 ore.

Din nefericire, după lichidarea incendiului, s-a constatat că proprietara locuinţei, în vârstă de 99 de ani, nu a reuşit să iasă din casă şi a fost găsită decedată.

Incendiul se pare că a izbucnit de la un coş de fum neîntreţinut corespunzător.

Facem pe această cale un apel către toţi cetăţenii judeţului, care au rude, vecini sau cunoscuţi persoane în vârstă, să le acorde sprijin pentru întreţinerea corespunzătoare a sistemelor de încălzire, şi, în acelaşi timp, să acorde o atenţie deosebită acestui aspect în propriile gospodării.

Reamintim câteva reguli de bază pentru mentenanţa corespunzătoare a sistemelor de încălzire:
– evitaţi utilizarea coşurilor de evacuare a fumului şi gazelor cu burlane şi coturi metalice montate în apropierea şi pe pereţii combustibili, fără izolarea termică cu materiale ignifuge a acestor treceri în prealabil;
– asiguraţi curăţarea şi întreţinerea coşurile de fum prin zugrăvire spre a observa şi repara eventualele fisuri apărute;
– nu utilizaţi benzină, motorină sau alte substanţe uşor inflamabile pentru aprinderea focului în sobe;
– amplasaţi sobele la distanţe sigure faţă de materiale combustibile şi evitaţi aşezarea acestora direct pe parchet, podele laminate sau alte materiale combustibile, fără izolarea acestora prin materiale incombustibile;
– verificaţi cu grijă sobele, canalele şi coşurile de evacuare a fumului, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile din apropiere;
– montaţi pe pardoseală, în faţa uşii de alimentare cu combustibil, o bucată de tablă cu dimensiuni de 0,50×0,70 m;
– nu introduceţi în sobe lemne cu lungimea mai mare decât focarul, nu lăsaţi uşa de la focar deschisă şi nu supraîncălziţi sobele.


Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

Comentarii

comentarii