Administratie

VIDEO Inundaţii de cod rosu la Resita si in imprejurimi – Statia de epurare a fost inundata

Aproximativ 50 de grădini şi curţi au fost inundate aseară la Reșița în urma ploilor căzute în Caraş-Severin în ultimele 24 de ore. Nivelul râului Bârzava a crescut așa de mult încât a inundat stația de epurare a orașului, stație terminată abia anul trecut. A fost inundataq statia de comanda, sala motoarelor, practic, toata statia.

La Reșița, apa a intrat în mai multe grădini, curți și case din cartierul Câlnic unde a fost solicitată şi intervenţia pompierilor militari. Localnicii au pus saci cu nisip şi fiecare a trecut la treabă cu ce a putut, unii cu găleţile alţii cu pompele de tras apa. În final, au deschis porțile larg și au lăsat apa să treacă dintr-o parte în alta prin curte și grădini.

În Reșița, apa a inundat aproape jumătate din oraș. Au fost afectate garaje, autoturismele în parcare, pivnite, subsoluri tehnice și scări de bloc. Drumul de centură de pe Valea Țerovei nu mai există, apa l-a distrus și pe acesta.

Primarul ales Ioan Popa, spune că au fost afectate foarte multe zone ale orașului, iar pagubele vor fi centralizate și evaluate în zilele următoare.

Comentarii

comentarii