VIDEO Inundații la Ezeriș – apa a inundat culturile si a intrat în curți și grădini

Cerul s-a rupt peste Banatul Montan. De 24 de ore, ploaia a căzut continuu peste Reșița și împrejurimi. Apa strânsă pe dealurile din jur, a invadat mai multe sate şi comune de la poalele Munţilor Semenic. Apa crescut de la o oră la alta, iar marți, apa a intrat în gospodăriile localnicilor din comuna Ezeriș.
Avertizările meteorologilor s-au adeverit astfel că în mai multe zone din vestul ţării instabilitatea atmosferică s-a accentuat. A plouat torenţial şi s-au produs descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi izolat căderi de grindină.
Au fost afectate din judeţul Caraş-Severin îndeosebi zonele Resita, Soceni – Ezeriș și Bocșa. Spre seară, apa a amenințat să intre în gospodăriile oamenilor. Sătenii au scos animalele din grajduri și le-au dus la vecinii ce locuiesc în zone mai ridicate. La Ezeriș, apa a ajuns la peste doi metri în grădini. Peste 100 de case de pe malul pârâului Tău au fost în pericol iar în câteva, apa intrat deja în anexe, curți și pivnițe.

Sute de hectare de terenuri agricole au fost spălate şi inundate de puhoaie. Recoltele din câmp de porumb, cartofi, orz, ovăz precum și legumele, sunt inundate. Sute de hectare de pășune din jurul Ezerișului, sunt și ele sub ape.

Din nefericire, nici la Ezeriș, nu se poate face nimic fiindcă apa a inundat jumătate de sat iar luciul de apă acoperă zeci de hectare de grădini, sere, fânețe iar acum a ajuns în curți.

În continuare, în Caraș Severin există o avertizare de cod portocaliu pentru mai multe bazine hidrografice din Banatul Montan. Hidrologii au transmis o avertizare cod portocaliu de inundații valabilă până miercuri după amiază. Sunt vizate bazinele hidrografice ale râurilor: Timis, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna.

Specialiștii avertizează că pe lângă ploile însemnate cantitativ care au căzut în ultimele ore este posibil să apară scurgeri de pe versanți, iar și mai grav este că se pot forma torenți,care pot pune în pericol, construcții, drumuri, poduri, podețe, animale, mașini și mai grav viețile omenești. Ținând cont de aceste avertizări echipajele de pompierii militari ale ISU Semenic sunt pregătite să intervină în sprijinul populaţiei.

Comentarii

comentarii

One thought on “VIDEO Inundații la Ezeriș – apa a inundat culturile si a intrat în curți și grădini

  • 15 iunie 2016 la 15:41
    Permalink

    pe a lui Scaiusana intotdeauna i-a inundat Taul! Solutia?

Comentariile sunt închise.