VIDEO Ioan Popa: Reșița este ca o mașină scumpă ce trebuie șlefuită, aranjată și repusă pe piață

La sediul Primăriei Reșița a avut loc întâlnirea lunară a oamenilor de afaceri germani din Banat. Această întâlnire este o premieră pentru Municipiul Reșița, care speră că prin acest eveniment organizat să atragă investitorii atât de căutați în ultimii ani.
Avand ca tema ,,Reşita is open for bussiness“ administrația locală a prezentat invitaților: Parcul Industrial Valea Țerovei, zona turistică din jurul orașului, Universitatea ,, Eftimie Murgu “, Școala Duală. Ca o măsură menită să atraga oamnii de afaceri la Resita – edilul a vorbit despre impozitul mic pe clădiri și terenuri de doar 0,6%, precum și poziționarea Reșiței aproape de Serbia și Ungaria acestea fiind principalele argumente ce au venit în susținerea viitoarelor investiții din urbea bănățeană.

La această întâlnire a participat directorul companiei Autoliv, pro-rectorul Universității din Reșița și directorul companiei Spaleck. Pe rând, aceștia au luat cuvântul și s-au declarat optimiști în ceea ce privește viitorul Reșiței. Leonard Ștein reprezentantul firmei Șpaleck a spus că: ,, Am investit în Reșița. Consider că Școala Duală este un proiect foarte bun, iar rezultatele se vor vedea în ani. Eu cred în viitorul Reșiței.”
Președintele companiei DWC ( Deutschprachiger Wirstschafts), Peter Hochmuth, a afirmat că: ,, Mă bucur că sunt la Reșița prima dată. Din păcate în ultimii cincisprezece ani, orașul nu a fost pe harta investitorilor. Odată cu Școala Duală, eu cred că lucrurile se vor schimba în bine pentru comunitatea dumneavoastră.”

Directorul general Zoppas, Carmen Rusmir, a ținut să tragă un semnal de alarmă și a spus că ,, În ultimii ani ne-am lovit de imobilitatea autorităților locale la Reșița- Anina- Oravița etc. Ne-am lovit și de piedici puse de Ministerul Muncii. În zona de vest la ora actuală multinaționalele oferă opt mii de locuri de muncă. Este nevoie de resurse umane, dar și de stabilitate legislativă, deoarece este greu să construiești o hală de producție când nu ai certitudinea că legile fiscale nu se schimbă. “

Întâlnirea a continuat cu o vizită în Zona Industrială Parc Valea Țerovei, unde în prezent sunt concesionate doar trei hectare din cele cincisprezece puse la dispoziție de administrația locală.

Comentarii

comentarii