VIDEO Ionut Alexa s-a stins ca o lumanare in vant la doar 13 ani in bratele colegilor

Ionuț Alexa, un băiat de doar 13 ani din Ohabița, a murit marți în timp ce se îndrepta spre casă, după orele de curs. Acesta învăța la Școala Gimnazială Delinești și locuia în satul Ohabița, comuna Păltiniș. Copilul provine dintr-o familie cu 10 frați, iar povestea lui este cutremurătoare. Era singurul copil din sat care merge la școală.
Marți după masă, la nici 200 m de clădirea școlii din Delinești, un băiat din clasa a VII-a a căzut în drum, după ce a terminat orele de la școală. Colegii săi și sătenii din Delinești, au sărit în ajutorul copilului, la fel și profesorul diriginte, Nicolae Vodă. Omul a făcut tot ce i-a stat în putere și tot ce știa pentru a-l salva pe copil. Ionuţ Alexa de 13 ani, băiatul blond cu ochi de cer ,locuia în satul Ohabița aparținător de comuna Păltiniș şi făcea naveta cu bicicletă la școala din Delinești.
Copilul își dorea foarte mult să facă școala. În Ohabița nu există microbuz școlar deoarece nu mai sunt copii care frecventează școala. De fapt, nu a existat niciodată fiindcă primarului i se pare prea mare efortul de a aduce un microbuz sau un mijloc de transport doar pentru un copil. Pentru el, un copil, o viață, înseamnă prea puțin. Așa că, Ionuț venea cu bicicleta cale de 6 km în fiecare zi, fie iarnă, ploaie, vară sau vânt. Cu toate acestea, el învăța bine și nu a avut nici o absență.

Marți, băiatul a ieșit de la ore unde s-a comportat absolut normal, nu a acuzat nici o durere sau disconfort, și-a luat rămas bun de la colegi, a urcat pe bicicletă și alături de alți colegi de clasă, a pornit spre Ohabița. Drumul lui a fost foarte scurt; la nici 200 de m de clădirea școlii, copilului i s-a făcut rău, a oprit bicicletă, a coborât, le-a spus colegi că se simte rău și a căzut la pământ. În ajutorul lui au sărit colegii, sătenii ai ieșit din case, o femeie i-a acordat primul ajutor, între timp acolo a venit în fugă și unul dintre dascăli – dirigintele lui Ionuț, care au încercat să-l resusciteze. Între timp, s-a cerut ajutor la 112, s-au cerut sfaturi prin telefon, oamenii au încercat să-i acorde primul ajutor, dar copilul s-a stins în brațele lor. Mai mult, copilul a fost luat cu o mașină din Delinești și au plecat în întâmpinarea salvării care venea din Caransebeş. În ambulanță s-a încercat resuscitarea lui, la spital s-au continuat manevrele de reanimare, dar bietul copil a pierdut lupta cu viața. S-a stins ca o lumânare. Nimeni nu știa ca el să fie bolnav, ba dimpotrivă, era primul pe terenul de fotbal sau la orice activitate sportivă. În urma necropsiei, s-a stabilit că micuțul avea o malformație cardiacă – dar nici familia nu știa nimic sau nu bănuia că are vreo problemă de sănătate.
ionut-3
Băiatul era cuminte şi prietenos, colegii de clasa sunt triști, iar pe banca lui Ionuț au pus lumânări care ard în amintirea lui Ionuț. Pe bancă a rămas un desen pe care Ionuț îl începuse, pe scaun este un flanel și căciula lui. În sat, la unul dintre colegii care au încercat să-l salveze, au rămas ghiozdanul și bicicleta. Și multe amintiri și multe regrete au rămas în urma lui Ionuț. Toată lumea îl regretă pe Ionuț.
ionut-1
Băiatul provenea dintr-o familie cu 10 copii, locuia doar cu tatăl său, mama i-a părăsit. Tatăl este copleşit de durere, la fel şi frații și rudele lui Ionuţ, la fel ca toţi cei care l-au cunoscut. Frații mai mari sunt împrăștiați prin lumea mare, fiecare cu viața lui, acum, s-au adunat cu toții acasă pentru a fi cu Ionuț în ultimele ceasuri pe această lume.
Acum în locul lui din banca din Delinești va arde o lumânare, iar sufletul lui a urcat alături de îngerii din cer.
Dumnezeu să-l odihnească în pace și în liniște!


Comentarii

comentarii