VIDEO ITM Caras Severin: angajații CARP- lucrau la negru; CARP – contestă

Inspectoratul Teritorial de Muncă răspunde la acuzațiile de abuz ale Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Reșița. Reprezentanții ITM afirmă că angajații CARP-ului, care sunt pensionari, lucrau la negru, convențiile civile încheiate cu asociația fiind ilegale.

Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor a acuzat Inspectoratul Teritorial de Muncă și ANAF-ul de controale și decizii abuzive, care au dus la blocarea conturilor asociației. Din acest motiv activitatea Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor a fost blocată pentru o perioadă, iar bătrânii din Reșița nu au mai putut lua împrumuturi. Totul a pornit de la un control al ITM, care a descoperit că cele 8 angajate ale CARP nu aveau încheiate contracte individuale de muncă, ci convenții civile, pe baza cărora s-au plătit contribuții mai mici la stat. Din punctul de vedere al ITM, asta înseamnă muncă la negru. Asociația a fost notificată să repare greșeala, lucru care s-a și întâmplat. CARP-ul a încheiat noi contracte de muncă, de data aceasta legale, fără să conteste decizia ITM-ului.

Curios este că atunci când ANAF-ul a încercat să recupereze datoriile acumulate pe vremea când angajații aveau contracte civile, CARP-ul a refuzat să plătească. Ceea ce a dus la blocarea conturilor. Aurelia Bonțe, președintele asociației, susține în continuare că acele convenții civile erau legale. Dar este contrazisă atât de ANAF cât și de ITM.

Curtea de Apel Timișoara se va pronunța în acest caz pe 16 martie. Până atunci, neexistând o decizie judecătorească definitivă, ANAF-ul va continua să-și facă treaba. Potrivit Agenției Județene a Finanțelor Publice Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor mai datorează statului 16 700 de lei.

Comentarii

comentarii