VIDEO Jumatate dintre studentii de la Eftimie Murgu se pierd pe drum

Potrivit ultimei analize realizate de Alianţă Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România pentru anul universitar 20011-2015 pentru specializările de 4 ani, respectiv 2012-2015, pentru cele cu durata de 3 ani, jumătate dintre studenţii Universităţii Eftimie Murgu din Reşita care ar fi trebuit să susțină licenţa în 2015 nu au făcut acest lucru.

Dacă la programele cu durata de 3 ani, de la facultăţile de Ştiinţe Sociale şi Ştiinţe Economice, procentul celor care nu au dat licenţa este de 33 la sută, la Inginerie, doar un sfert dintre studenţi au reuşit să susţină examenul final.

Potrivit conducerii universităţii reşiţene, unul dintre emotivele pentru care peste 70 la sută dintre studenţii de la inginerie nu au intrat în licenţa îl reprezintă exigenta profesorilor. Conducerea universităţii a mai precizat că, în cele mai multe cazuri, studenţii au revenit şi au susţinut examenul final în sesiunile următoare. de partea cealaltă, studenţii cred că o parte dintre colegii lor renunţa la studii şi din cauza situaţie materiale.

Analiza realizată de Alianţă Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România a cuprins 23 de universităţi de stat din România.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments