VIDEO La Agenţia de Protecţia Mediului din Reşiţa, ori nu ştiu şefii ce fac subalternii, ori se minte cu zâmbetul pe buze

15 oct (1)De câteva zile bune, oraşul este poluat ,,în draci” cu fum, praf şi gaze toxice. Dacă până acum eram obişnuiţi să arătăm cu degetul spre Combinatul Siderurgic ca fiind principalul vinovat, iată că acum lucrurile se schimbă fiindcă avem imagini de la ,,locul faptei”.
Fiindcă ştiu că InfoCs este un ziar obiectiv şi prezintă lucrurile aşa cum sunt ele, fără influenţe publicitare sau politice cum se întâmplă mai nou, mai mulţi reşiţeni ne-au trimis pe adresa redacţiei office@infocs.ro mai multe fotografii, filmulețe și texte despre ceea ce se întâmplă pe Valea Țerovei în curtea unei societăți comerciale ce se ocupă printre altele, și cu prepararea mixturii asfaltice și a materialelor de construcție.
Noi am trimis reporterii noştrii pe teren, am filmat şi noi ce se întâmplă acolo după care am mers la Agenția Județeană de Protecția Mediului Caraş Severin.
Acolo am avut surpriza să constatăm că nimeni din instituţie, în frunte cu doamna directoare, habar nu aveau despre ce se întâmplă şi nici nu au putut vedea cu ochii lor ceea ce vedea un cartier şi un oraş întreg: norii de praf şi fum ce plutesc deasupra oraşului în fiecare dimineaţă. Domnia sa, doamna director Carmen Sorescu, s-a arătat mirată, mai ales că nimeni nu făcuse nici o sesizare în acest sens. Şi aici are dreptate fiindcă nici un reşiţean nu a sunat măcar odată la Agenţie sau la Garda de Mediu pentru a relata ce se întâmplă. Noi i-am arătat imaginile filmate cu câteva minute înainte, domnia sa a recunoscut că nu prea are nici un control asupra situaţiei poluării din oraş fiindcă aparatele şi extraordinarele staţii de monitorizare a calităţii aerului, nu-i sunt de folos fiindcă monitorizează situaţia doar acolo-adică unde sunt amplasate. Adică, sunt de rahat şi asta în condiţia în care au costat milioane de euro. Dovada? De ani de zile oraşul este poluat cu fum şi cenuşă de la haldina de gunoi de la câteva sute de metri ce fumegă ca un vulcan de ani de zile iar aparatele Agenţiei Judeţene de Protecţia Mediului, arată că aerul din Reşiţa este ca cel de la Sinaia sau din Elveţia. Asta o spunem noi fiindcă ar fi culmea să o afirme directorul APM. În schimb, ce nu văd aparatele APM, văd miile de ochi ale reşiţenilor, dar care nu ştim de ce, tac. De fapt, în conştiinţa unora, a mai rămas o teamă inexplicabilă că dacă fac reclamaţii, îi ia poliţia. Doamna director a APM, Carmen Sorescu, a garantat în faţa aparatelor de filmat că se vor lua măsuri, că inspectorii vor ieşi în teren, că se vor suspenda autorizaţii, că vor face şi vor drage, dar nimeni nu a făcut absolut nimic. Dovada? O puteţi vedea cu ochii dumneavoastră: aşa arăta Valea Țerovei şi o parte din cartierul Muncitoresc în dimineaţa zilei de marţi, adică la o zi după vizita şi promisiunile celor de la APM Caraş Severin.
Oare doamna director Sorescu a ,,dus cu pluta” jurnaliştii, ţine în braţe pe cineva, sau habar nu are ce fac subalternii domniei sale? În acest ultim caz, nu are decât să citească presa obiectivă din Caraş Severin şi să vadă cu ochii dânsei ce se întâmplă cu adevărat. În rest, reșițenii au deja formată o părere despre activitatea acestei instutuții.
InfoCs vă prezintă două materiale video realizate în zile diferite, datate- ca să puţi trage singuri concluziile ce se impun. Unul este realizat luni iar celălalt, marți.
Dragi reşiţeni aşteptăm în continuare sugestiile şi materialele filmate de dumneavostră privind ilegalităţile şi poluarea din judeţ. Mulțumim prietenului Sorin pentru imaginile de azi. Obiectiv și la obiect, ca întotdeauna.
Material video realizat luni, 14 octombrie

Material video realizat marți, 15 octombrie

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

4 comentarii la „VIDEO La Agenţia de Protecţia Mediului din Reşiţa, ori nu ştiu şefii ce fac subalternii, ori se minte cu zâmbetul pe buze

 • 16 octombrie 2013 la 9:56
  Permalink

  mai postez odata comentariul meu sau poate nu aveti voie sa-l publicati (numai comentarii aparute la 1 noaptea odata cu articolul):

  Al doilea articol calomnios in decurs de cateva zile. E clar ca e la comanda (politica?) si Infocs care este un ziar „obiectiv” nu ezita sa arunce cu „rahat” in oricine si orice. Un articol demn de stirile de la ora 5, o exprimare de „rahat” si comentarii calomnioase cu „imbecili” in ele.
  E si asta un mod de a face ziaristica si rating sau trafic pe net.

  Si nu in ultimul rand un articol anonim semnat de „editor”. Editor e numele sau prenumele.

  PS: vedeti ca balele la gura inseamna ori epilepsie ori turbare. 🙂

  • 18 octombrie 2013 la 13:17
   Permalink

   NU va suparati, dar este vorba doar de un simplu articol ce arata ceea ce se intampla in Resita de cateva zile. Chiar nu vedeti praful din atmosfera? Oare ce v-a orbit asa de rau? Vreo un interes sau poate frumusetile patriei? pe noi nu. Atat timp cat nu injura si isi exprima corect parerea, ori ce om este liber sa comenteze in InfoCs. Noi nu cenzuram pe nimeni. Faptul ca ce spuneti dv, comentariul dv. a ajuns automat la ,,spam,, -denota ca ati trimis mai multe mesaje unul dupa altul sau la mai multi detinatari odata. Programul este program si nu analizeaza gandurile ascunse ale nimanui. Noi am gasit mesajul dv. la ,,spam,, si l-am readus la postari. Ca sa vedeti ca nu aveti dreptate. IN schimb, nu stim ce vor spune ceilalti cititori de faptul ca nu sesizati ca la Resita este poluare cu praf.
   Editor

 • 16 octombrie 2013 la 9:27
  Permalink

  Al doilea articol calomnios in decurs de cateva zile. E clar ca e la comanda (politica?) si Infocs care este un ziar „obiectiv” nu ezita sa arunce cu „rahat” in oricine si orice. Un articol demn de stirile de la ora 5, o exprimare de „rahat” si comentarii calomnioase cu „imbecili” in ele.
  E si asta un mod de a face ziaristica si rating sau trafic pe net.

  Si nu in ultimul rand un articol anonim semnat de „editor”. Editor e numele sau prenumele?

  PS: vedeti ca balele la gura inseamna ori epilepsie ori turbare. 🙂

 • 16 octombrie 2013 la 0:17
  Permalink

  Unde au dat concurs pentru ocuparea posturilor cei mentionati? Ca de cand este infiintat ANOFM nu am vazut asemenea posturi scoase la „mezat”. Remarc cum USL s-a imbolnavit de la PDL…..si ala de la PCR. „Tineti aproape!”

Comentariile sunt închise.