VIDEO La coadă, pentru achitarea taxelor majorate

taxe impozite coadaAchitarea taxelor şi impozitelor reprezintă o prioritate pentru reşiţeni. Cel puţin aşa s-ar explica faptul că în primele ore de la deschiderea ghişeelor Direcţiei de taxe şi impozite Reșița, s-au prezentat, pentru achitarea datoriilor către bugetul local, peste 600 de reşiţeni.

La finele anului trecut, forul decizional local s-a reunit în şedinţă extraordinară şi a votat o majorare a taxelor şi impozitelor pe clădiri şi pe terenuri. Cu toate acestea reşiţenii au fost conştincioşi şi s-au prezentat în număr mare pentru a-şi achita sumele datorate la bugetul local chiar din prima zi de lucru a funcţionarilor de la Direcţia de taxe şi impozite. În primele ore ale dimineţii s-au colectat 110 mii de lei, o sumă mai mare cu 20 de mii de lei decât în prima zi de plată a taxelor şi impozitelor din anul 2012.
Reşiţenii spun că se grăbesc să-şi achite taxele şi impozitele pentru că vor să beneficieze de reducerea de 10 % acordată de autorităţile locale la achitarea sumelor datorate în primul trimestru al anului în curs.
Consilierii locali reşiţeni au decis ca, în anul 2013, din cele 14 tipuri de impozite, 4 să fie majorate cu 16%. Este vorba despre impozitul pe clădiri, impozitul asupra mijloacelor de transport cum ar fi: remorci, semiremorci, rulote, mijloace de transport pe apă, taxele extrajudiciare de timbru şi limitele amenzilor prevăzute de Codul fiscal. 7 tipuri de taxe şi impozite rămân la acelaşi nivel de anul trecut. Printre acestea se numără impozitul pe mijloacele de transport, taxa de reclamă şi publicitate şi impozitul pe spectacole sau manifestări artistice. Celelalte 3 tipuri de impozite, care vizează terenurile situate în intravilan şi extravilan, vor fi majorate, începând din acest an, cu 5%.

Comentarii

comentarii