VIDEO La un pas de tragedie, 3 ciobani și turma de 900 de oi, în pericol de moarte

Duminică, în jurul prânzului, apa a început să crească și să inunde luncile de pe râul Nera. Fiind vorba de 900 de animale, ciobanii nu au putut dirija turma în timp util, astfel că, la un moment dat, au rămas izolați pe o insulă în mijlocul apelor reci cu sloiuri de gheață. Riscau să moară din cauza hipotermiei sau înecați.

[youtube id=” ap2EZ_3g9Ac”]

Ciobanii au avut prezență de spirit și au cerut ajutor la numărul unic 112. În Moceriș s-a dat alarma, mai mulți oameni s-au mobilizat și cu ajutorul celor de la I.S.U, al polițiștilor din sat, precum și cu alți localnici trimiși de Primăria Lăpușnicu-Mare, s-a reușit salvarea oamenilor și a oilor. De mare ajutor a fost un sătean cu o căruță mai înaltă care a reușit să facă mai multe transporturi prin apa rece ca gheața și a salvat oile.

Intervenția s-a termina odată cu lăsarea serii iar pagubele au fost mici- vreo 20 de oi înecate. Având în vedere ce tragedie se putea petrece, am putea spune că ciobanii au avut mare noroc cu intrervenția almăjenilor.

În Caraș Severin, bazinul Nerei, alături de bazinele hidrografice ale Bârzavei, Carașului și Bistrei, s-au aflat duminică sub incidența codului portocaliu de inundații.

Mulțumim pe această cale prietenei Paula pentru imagini.

Comentarii

comentarii