VIDEO Lant uman in centrul Resitei – ”Hand in Hand We Make a Change”

”Hand in Hand We Make a Change”. Sub acest generic, peste 500 de tineri din Resita au format un lanţ uman în jurul fântânii cinetice din Centrul Civic. Acțiunea a avut loc în cadrul Saptamanii Europene a Tineretului, carer se va desfăşura, în România, până pe data de 14 mai, cu participarea Centrului de Voluntariat Reşiţa și a elevilor de la mai multe unităţi de învăţământ din municipiu și cu sprijinul Primăriei Reşiţa și al DirecţieiJudeţene pentru Sport şi Tineret Caraş-Severin.

Evenimentul a început cu un flash mob, organizat în centrul orașului, după care, tinerii s-au luat de mână în jurul fântânii arteziene, punctul cel mai interesant din municipiu, cu intenţia de a pune Reșița pe harta de evenimente a Comisiei Europene. Prin această acțiune s-a dorit să se demonstreze că tineretul european poate fi unit şi solidar, că Uniunea Europeană susţine tinerii prin Programul Erasmus+ şi prin alte oportunități de finanțare.

„Noi considerăm că este important ca tinerii din oraşul nostru, chiar dacă este mai mic, să participe la o astfel de acţiune, deoarece, tinerii au aceleaşi principii, năzuinţe şi obiective şi trebuie incluşi în asemenea manifestări, să fie luaţi în considerare. Faptul că am fost aici în număr aşa de mare denotă că şi Reşiţa are nevoie de atenţie”, a declarat Daniela Lupşan, inițiatorul acțiunii.

Comentarii

comentarii