VIDEO Lecturi in Centrul Civic al Resitei – fara telefoane, doar cu cartea-n mana

Zeci de tineri au ocupat Centrul Civic al municipiului Reşiţa pentru a citi, fie şi-au adus de acasă cartea preferată pentru o reciti, fie au ales o carte nouă din bibliotecă tinerii au vrut să demonstreze că cititul e cool.

Tinerii reşiţeni s-au adunat în centrul municipiului, în cadrul acţiunii ”Cultură pentru voluntariat – Lecturi urbane”, pentru a demonstra că există preocupări comune în rândul lor. Cei care au fost în trecere şi nu au avut o carte la ei, au primit din partea tinerilor voluntari. În plus, pe parcursul evenimentului, aceştia au distribuit şi o serie de materiale promoţionale pentru Săptămâna Naţională a Voluntariatului.
”Acţiunea şi-a propus atragerea unui număr cât mai mare de participanţi, care să citească împreună timp de câteva ore, demonstrând astfel că există preocupări comune în rândul tinerilor, a cetăţenilor, şi că aceştia se pot solidariza pentru transmiterea unei idei, ceea ce înseamnă primul pas spre participare civică şi voluntariat”, a declarat consilierul pentru tineret Daniela Lupşan, din partea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Caraş-Severin.

Astăzi voluntari ai Centrului de Tineret Mansardă şi ai Centrului de Voluntariat din Reşiţa derulează, la Anina, un program de prezentare, de informare şi de promovare a voluntariatului, cu scopul de a stimula interesul tinerilor şi de a-i motiva să se implice în rezolvarea unor probleme din comunitatea locală. Nu în ultimul rând, vor fi organizate ateliere de joacă şi animaţie, de creativitate cu materiale diverse, activităţi recreative ce for fi un exemplu despre ce poţi face ca şi voluntar. Manifestările se desfăşoară în cadrul Săptămânii Naționale a Voluntariatului, care se va încheia pe data de 21 mai.

Comentarii

comentarii