VIDEO Malpraxis la Spitalul Județean din Reșița, un bărbat a ajuns invalid de la o simplă fractură

Un bărbat de 61 de ani din Reșița este la capătul puterilor. Dintr-un om sănătos și activ, a ajuns un invalid care abia mai merge și este în situația de a depinde de cei din jurul său. De aproape 2 ani de zile, din 5 ianuarie 2013, Aurel Vranciu se luptă prin spitale pentru ași salva piciorul și viața. Gamba stângă este o rană vie și ori ce pas este o adevărată încercare pentru el.
Totul a început în urmă cu aproape doi ani când a avut un accident în care și-a fracturat gamba stângă. Bărbatul a fost internat la Secția de Ortopedie a Spitalului Județean de Urgență din Reșița și a fost operat. Totul a decurs normal, oasele au fost puse la loc, i s-a montat o tijă medicală, numai că, rana – în loc să se închidă și să se vindece, a început să supureze, să se infecteze iar carnea omului – țesutul de pe picior, a intrat în putrefacție.
Situația s-a înrăutățit de la o zi la alta, starea generală de sănătate a omului se altera văzând cu ochii iar infecția înainta și cuprindea întreg piciorul punând viața bolnavului în primejdie. Bărbatului i s-a propus de mai multe ori să i se amputeze piciorul, dar el a refuzat. După 6 luni, într-un final, a reușit să ajungă la Timișoara la un specialist și a aflat că are o infecție intra-spitalicească cu stafilococul auriu.

Cel mai grav este faptul că se pare că medicii din Reșița cunoșteau gravitatea faptului, dar au ținut ascuns faptul că are o asemenea infecție gravă. Între timp, bărbatul a fost pensionat și s-a ales și cu alte boli.
Fiindcă nu a găsit înțelegere la medicii care l-au tratat și a cheltuit peste 10.000 de lei căutând un tratament, bolnavul a făcut o sesizare la Ministerul Sănătății în care și-a prezentat necazul. Cel mai rău îl doare pe om faptul că medicul care l-a operat și care l-a adus în această stare, i-a întors spatele și îl ignoră spunându-i că nu mai are ce-i face.
La solicitarea Ministerului Sănătății, DSP Caraș Severin, a cerut constituirea unei comisii care să cerceteze cazul, dar medicii solicitați au refuzat participarea fiind colegi sau prieteni cu medicul în cauză. În aceste condiții, se va constituii o comisie cu medici din afara județului, dar costurile expertizei vor fi suportate de………bolnav. Suma poate să ajungă la 3000 de lei, bani pe care omul nu-i mai are fiindcă acum trăiește din pensia lui de 620 de lei și a soției și cu ce-i mai ajută fiul lor.
Doctorul în cauză, cel care a efectuat operația, refuză ori ce declarație spunând că totuși nu înțelege comportamentul bărbatului, pe care îl are de doi ani în tratament și pe care tot el îl pansează acum săptămânal.

Comentarii

comentarii