VIDEO ,,Mansarda” – reamenajata si renovata – Tinerii din Reșița în casă nouă

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Caraș-Severin, împreună cu Primăria Municipiului Reșița și Centrul de Voluntariat Reşiţa au reamenajat, în perioada 1 noiembrie – 15 decembrie, spațiul comun din cadrul Blocului Fetelor (B-dul Al.I.Cuza,nr.20), clădire în care își desfășoară activitatea încă din 2005 Centrul de tineret Mansarda.
Lucrările de reparaţii, igienizarea și amenajările au fost finalizate la finalul anului trecut. Anul acesta au fost decorate anumite spaţii, cu intenția de a transforma imobilul în unul primitor, în care să fie pentru oricine o plăcere să intre. Dacă în trecutul nu foarte îndepărtat intrarea în imobil și drumul până la Mansardă erau stânjenitoare, mai ales în compania unor invitați din afara Centrului sau a voluntarilor veniți din străinătate, acum traversarea acestui spațiu a devenit o plăcere și un motiv de mândrie. Centrul de Tineret Mansarda Reşiţa este un program al DJST CS care şi-a început activitatea în decembrie 2005 oferind tinerilor din zonă o alternativă pentru petrecerea timpului liber, pentru informare, şi o alternativă în domeniul educaţiei non formale. În cei zece ani de funcționare Mansarda a devenit la nivel național un punct de referință pentru funcționarea centrelor de tineret, fiind oferit ca exemplu de calitate la nivel național în cadrul Ministerului Sportului și Tineretului și un model de bună practică în ceea ce privește colaborarea instituțiilor publice cu sectorul ONG pentru susținerea activității.

În momentul demarării proiectului, clădirea în care funcționează Mansarda se afla într-o stare de degradare majoră, fără uşi la intrare, fără geamuri pe casa scării, cu o zugrăveală într-o stare avansată de deteriorare, cu o instalaţie electrică precară, imobilul reprezentând un adevărat focar de infecţie, nu doar pentru locatari, pentru tinerii care vin la Mansardă, pentru voluntarii care îşi desfăşoară activitatea în acest spaţiu, ci şi pentru cetăţenii Reşiţei.

Acest proiect este un exemplu pentru comunităţi mai mari sau mai mici, fie ele asociații de proprietari sau locatari, fie cetăţeni care au în comun un cartier sau chiar un oraş. Lucrările nu ar fi fost posibile dacă s-ar fi implicat voluntari responsabili, foşti beneficiari ai Centrului de tineret Mansarda deveniți ingineri, artişti plastici, arhitecţi, dar nici fără sprijinul altor persoane care s-au alăturat benevol proiectului, s-au implicat și au făcut posibilă finalizarea lucrărilor.

Comentarii

comentarii