VIDEO Marcel Vela reales presedinte – Alegeri cu reprosuri si conflicte mocnite la PNL Caras Severin

Nicio surpriză la alegerile filialei județene a Partidului Național Liberal. Liberalii s-au adunat cu toții, comitet de coordonare și membri, la Reșița în sala de spectacole a Casei de Cultură pentru a-și vota președintele. Mai degraba pentru a-l valida, fiindcă rezultatul se știa, era cel așteptat de mai toti liberalii. Marcel Vela este reales președinte al PNL Caraș-Severin fiind și singurul candidat pentru această funcție după ce primarul Ioan Popa și-a retras candidatura și a ”făcut un pas lateral” candidând pentru funcția de prim-vicepreședinte al liberalilor din județ.

Înainte de începerea ședinței propriu-zise însă, deputata Valeria Schelean – Somfelean a vorbit chiar din tribună tuturor celor prezenți acuzând comportamentul nedemn de PNL al unui coleg ”bărbat” care ar fi jignit-o cu o seară înaintea adunării PNL, după care deputata a părăsit sala precizând că nu-i face cinste să fie lângă astfel de oameni.
„Eu cred că astfel de comportamente, în care un bărbat jigneşte o femeie, în care un bărbat jigneşte un coleg, un bărbat jigneşte un parlamentar, nu sunt demne de PNL! Eu vă rog pe dumneavoastră, cei care sunteţi în sală, şi nu vreau să dau nume, aş putea s-o fac, vreau să aplanăm orice fel de conflicte, vreau ca toţi cei care sunteţi azi, aici, în sală, să fiţi o echipă puternică, să daţi dovadă că PNL este un partid care poate să renască ori de câte ori trece prin momente dificile. Nu candidez la conducerea partidului pentru că potrivit statutului sunt membru de drept, în calitate de parlamentar. Vreau să rămân alături de echipa PNL, vreau să rămân alături de toţi cei care m-au ales, dar vreau să vă spun că nu-mi face absolut deloc cinste să fiu în conducerea partidului alături de oameni care m-au jignit! Şi am o mare supărare pentru că sunt oameni care ştiau şi au văzut această discuţie şi n-au ştiut, nu să ia apărarea unui om, ci să aplaneze un conflict. Eu vă doresc, astăzi, să aveţi înţelepciune, să continuaţi aceste alegeri şi, cu voia dumneavoastră, am să mă retrag de la acest eveniment, pentru că vreau să vă las să ieşiţi întăriţi împreună după acest moment!”, a spus deputata liberală.

Cel care i-ar fi adus jigniri colegei de partid a fost primarul din Moldova Nouă, Adrian Torma, care a luat și el cuvântul la un moment dat și a recunoscut că a jignit și că regretă ”jignirea de formă, nu de fond”. Motivul de la care ar fi plecat acest conflict verbal între cei doi liberali a fost explicat tot de Torma în discursul său.
”Domnul preşedinte, din funcţia de senator, mi-a oferit sprijinul şi mi-a răspuns de fiecare dată, chiar sunându-mă, pe când, din partea cealaltă, de la singurul deputat pe care-l avem, nu am avut acel sprijin!”, a spus Torma explicând că a dus o luptă dură într-un întreg oraș ”roșu”, cu un ”balaur cu multe capete” și a fost lăsat să se lupte singur pentru a câștiga alegerile locale.

Întrebat despre acest conflict din interiorul partidului Marcel Vela a spus că nu s-a vrut ca subiectul să fie discutat și oficializat în cadrul ședinței pentru că doi colegi se confruntă, polemizează, dar până la urmă ajung la un numitor comun. ”Evident că nu sunt de acord cu tonul sau cu unele cuvinte care pot genera neplăceri sau momente delicate și acestea cred că se pot rezolva în mod prietenesc printr-o simplă discuție care poate reduce toate supărările”, a spus Marcel Vela.

Șeful PNL a amintit ca priorități ale partidului pentru următorii ani pe cele legate de alegerile din 2020, an în care partidul pe care îl conduce își propun să vină cu candidați serioși și competenți și să realizeze ce nu au putut în 2016 – câștigarea alegerilor generale.

Comitetul de Coordonare Județean al Filialei PNL Caraș Severin ( Conferința Județeană) s-a întrunit în ședință azi – 29 aprilie 2017 – la Casa de Cultură a Sidicatelor din Reșița.
Cei 580 de delegați din toate organizațiile locale l-au ales pe senatorul Ion Marcel Vela să conducă filiala liberală în următorii 4 ani din funcția de Președinte.
Prim-Vicepreședinți au fost aleși dr. Jaro MARȘALIC și Ioan POPA – primarul municipiului Reșița.
Au fost aleși 8 Vicepreședinți : Felix BORCEAN, Doru CÎRDEI, Adrian DACICA, Brian FILIMON, Gheorghe ROMA, Gheorghe ROMÂNU, Ioan RUSU și Adrian TORMA.

Cei 15 membri ai Biroului Politic Județean au fost aleși : Elena MOISE, Marius ISAC, Mirco LECHICI,Cristian VELA, Cristian MICLĂU, Marian VLASICI, Andra PLEȘA, Cristian GÂFU, Mihaela DRĂGILĂ, Valentin – Ovidiu FIRCA, Ion MILOȘ, Dumitru RUJAN, Viorel LOLEA, Ghiță SPOREA, Constantin LAZĂR.

Departamentul Comunicare al PNL Caras Severin

Video in curs de editare

Comentarii

comentarii