Actualitate

VIDEO Mare ti-e gradina, Doamne – Minor ascuns în portbagaj, depistat la frontieră

Poliţiştii de frontieră arădeni au descoperit, in portbagajul unei masini, sub bagaje, un băiat în vârstă de 7 ani, care a fost ascuns de mama lui, cu intenţia de a fi trecut ilegal frontiera româno-maghiară.
În data de 08.03.2016, în jurul orei 01.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand–jud. Arad, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară cetăţeanul român Cristian H., în vârstă de 25 ani, domiciliat in jud. Constanţa, care conducea un autoturism marca Opel, înmatriculat în Franţa. În autoturism mai călătoreau ca pasageri alti trei cetăţeni romani, o femeie si doi bărbaţi.

Cu ocazia controlului autoturismului, poliţiştii de frontieră au descoperit ascuns în portbagaj, acoperit cu bagaje şi haine, un minor în vârstă de 7 ani.
Poliţiştii de frontieră au demarat cercetările, ocazie cu care au stabilit ca mama minorului, pasageră în autoturism, se numeşte Flavia F., în vârstă de 22 ani şi are domiciliul pe raza judeţului Olt. Tânăra mamă a declarat că a recurs la această metodă deoarece nu deţine documente de călătorie valabile pentru băiat şi dorea să ajungă cu acesta în Franţa.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit celor patru persoane adulte acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale care se impun.

Comentarii

comentarii