VIDEO Marele caricaturist Ștefan Popa Popa`s impresionat de talentul elevilor de la Liceul de Artă din Reșița

Marele caricaturist Ștefan Popa Popa`s a rămas de-a dreptul impresionat de talentul elevilor de la Liceul de Artă din Reșița.
Primăria și Consiliul Local al municipiului Reșița împreună cu Popa’S-Școala de Caricatură Românească au organizat Festivalul Internațional de Umor „Mircea Cavadia”, ediția a doua, care a avut loc în sala „Horațiu Vornica” a Casei de Cultură.
Artistul a fost alături de elevii reșițeni la Salonul Internațional de Caricatură, secțiune cu care a debutat evenimentul cultural dedicat umorului. Pe lângă expoziția de caricaturi, elevii talentați ai Reșiței au realizat, unii pentru prima dată, caricaturi pentru publicul reșițean prezent la acest eveniment.

”Pe foarte mulți îi știu și mă bucur că foarte mulți au evoluat. Nu știu dacă ați observat dar una din fete mi se pare chiar profesionistă. Mă bucură acest lucru și e bine să continuăm pentru că acesta este rolul nostru, al celor care facem artă, să lăsăm în urma noastră viitorul țării. Acest lucru îl fac în toate capitalele de județ unde există liceu de artă și să știți că treburile de aici sunt în mod special. Elevii sunt foarte, foarte interesați. Din punctul acesta de vedere este extraordinar!”, a spus maestrul caricaturii.

Elevele Bogdan Ana-Maria, Magheți Patricia și Cornea Gabriela, coordonate de profesorul Adrian Garoiu de la Liceul de Artă ”Sabin Păuța” din Reșița au fost premiate cu diplome de excelență pentru talentul lor la cea de-a doua ediție a Festivalului Internațional de Umor „Mircea Cavadia”.

La expoziția de caricatură au fost expuse lucrări ale unor autori de pe șase continente și a cuprins expuneri din caricatura veche din Revista ”Furnica” 1912-1913, dar și expoziții ale caricaturiștilor români, printre care și celebrul Popa Popa`s și autori internaționali.

”Am inițiat acest Salon Internațional și am dorit neapărat să poarte acest nume, am cerut permisiunea familiei, am cerut ca pe atunci să primească și titlu postum de Cetățean de Onoare, am cerut ca acest festival să se numească Mircea Cavadia și trebuie să omagiem toate valorile, chiar dacă ei nu mai sunt printre noi, dar trebuie să ne gândim totdeauna la ceea ce au lăsat extraordinar pentru poporul român, în definitiv”, a mai spus Popa`s.

Marele caricaturist și-a amintit cu plăcere de festivalurle de umor pe care le organiza împreună cu regretatul Mircea Cavadia și despre momentele în care făceau echipă la ”șezătorile” litarar-umoristice pe care le organizau.

Comentarii

comentarii