VIDEO Masina scufundata in asfalt la Resita pe Aleea Bazna

Când apare o ştire despre o groapă apărută subit în asfalt, ne gândim că trăim în România şi aşa o veste la Reșița este deja banală. S-a întâmplat pe Aleea Bazna din municipiul Reșița. Carosabilul s-a surpat sub greutatea maşinii respective, care trecea prin zonă. Şi nu este singurul loc din Reşita unde s-a întâmplat sau se întâmplă asemenea lucruri. In primăvară, mai multe autoturisme parcate pe marginea drumului s-au afundat in carosabil. Tot în Moroasa, o autoutilitară de colectat gunoiul menajer, s-a afundat până la osii in mijlocul străzii

În timp ce unii reşiţeni sunt nemulţumiţi că strada lor nu este asfaltată, alţii constata că nici asfaltul de pe strada lor nu e cine ştie ce câştig. Dovada? O maşină a unui cetăţean care s-a scufundat astăzi în asfalt. Omul stătea în intersecție pentru a da prioritatea unei alte mașini, moment în care, a simţit că maşina în care se afla se scufunda cu el în asfalt. Șoferul mașinii este mulțumit că nu

Dacă ar fi să analizăm un pic sistemul de canalizare al orașului și mai ales, ultimele lucrări făcute la reţeaua de canalizare de firmele cu care a lucrat Aqua Caras, am putea spune că pericolul pândește de peste tot de sub asfalt.

Fiindcă groapa din asfalt era foarte mare, a fost nevoie ca la faţa locului să fi adusă o platformă pentru a trage autovehiculul din groapă. Proprietarul şi-a urcat autoturismul pe platformă și a dus-o la un service auto autorizat pentru a constata eventualele avarii suferite. În funcție de rezultat, omul își rezervă dreptul de a apela la instanță.

La fața locului a sosit o echipă a Direcţiei de întreţinere a Patrimoniului din Reşita care a început reparaţiile ca la carte: locul a fost decopertat, s-a curățat și umplut groapa cu piatra concasată și când vremea o va permite, se va trece la lucrările de asfaltare.

Cel mai probabil, groapa de sub asfalt a apărut în urma scurgerilor de apă de la rețeaua de canalizare. Apa a ,,spălat” nisipul și pământul și a format craterul nevăzut de sub asfalt. Cazuri similare au mai fost la Reșița și în urmă cu vreo 5 ani când o autoutilitară era să se prăbușească într-o groapă imensă apărută sub asfalt pe strada principală în fața ,,poștei vechi” din ,,orașul de sus”.

Comentarii

comentarii