VIDEO Meci de handbal unicat la Reșița – jucătorii în sală, suporterii afară

Închisă în urma tragediei care a avut loc în clubul bucureștean Colectiv, Sala Polivalentă din Reșița a devenit locul unei premiere în România. Sala polivalentă a fost închisă de pompieri de aproape o lună, autoritățile au promis că vor rezolva problema în cel mai scurt timp, lucru care nu s-a întâmplat, însă. Din acest motiv, handbaliștii de la HC Adrian Petrea s-au văzut obligați să dispute meciurile programate acasă tocmai la Timișoara, polivalenta de acolo fiind autorizată de ISU.
Aseară, echipa fanion a județului și una dintre cele mai bune din țară, HC Adrian Petrea, a joacat din nou acasă cu Danubius Galați. În mod normal, meciul ar fi trebuit să se dispute tot la Timișoara, ori într-o altă locație în care nu există probleme de autorizare ISU. În urma demersurilor făcute, partida a avut loc în Sala Polivalentă din Reșița, cu acceptul Federației Române de Handbal și a operatorului TV ce deține drepturile de televizare, dar fără spectatori în tribună!
La fel ca și până acum, se invocă lipsa de securitate a suporterilor, întrucât sala nu deține o instalație corespunzătoare pentru evacuarea fumului în caz de incendiu.

În premieră pentru handbalul românesc, spectatorii au putut urmări evoluția favoriților, prin intermediul unui ecran ce a fost instalat în fața sălii polivalente. În fața Sălii Polivalente a fost montat un ecran pe care este proiectat jocul din sală. Cum însă afară a fost destul de rece, 2- 3 grade Celsius, în fața ecranului s-au adunat doar în jur de 200 de suporteri. Lor li s-a alăturat galeria care și-a susținut echipa.

Oamenii care au cumpărat bilete și în aceste condiții pentru a susține echipa, spun că este rușinos ce se întâmplă și că vinovații ar trebuie să plătească cu funcția această înjosire. Chiar dacă sala a fost închisă de ISU, nimeni nu a făcut nimic pentru a intra în normalitate.

La finalul meciului, sportivii reșițeni au ieșit în fața sălii polivalente unde și-au salutat galeria și fanii și le-au mulțumit pentru susținere.

Comentarii

comentarii