VIDEO Medici acuzati de ucidere din culpa la Spitalul Caransebes

Acuzatii de ucidere din culpă, acuzații grave la adresa mai multor medici de la Spitalul Municipal de Urgență din orașul de pe Timiș și Sebeș. Un bărbat din Caransebeş acuză patru medici ca din cazul lor, soţia sa de 54 de ani, a murit cu zile. Femeia s-a prezentat la Spital cu o durere de gât, a venit însoţită de bărbatul ei şi pe picioare la spital şi după două zile a ajuns la morgă în sicriu. Culmea este că nimeni nu știe de ce a murit pacienta.

Soțul femeii, George Ilcu, acuză mai muţi medici şi în primul rând pe doctorul curant al femeii, că de fapt ar acoperi o culpă medicală la care a asistat și pe care nu vrea să o recunoască.
George Ilcu, s-a prezentat la spital împreună cu soţia sa şi practic a asistat la toate manevrele medicale întreprinse de doctorii aflați de gardă în data de 18 până în 20 februarie. Acesta spune că a văzut cum stare de sănătate a soţiei sale se degradează de la o oră la alta şi de aceea a cerut transferul la Spitalul Clinic Universitar din Timișoara. Medicii din Caransebeş au refuzat acest lucru fiindcă situaţia era foarte ambiguă – mai exact – femeia internată în spital, cu toate zecile de analize şi investigaţii medicale făcute – tomografii computerizate, radiografii și multe alte investigații, nu avea stabilit cu exactitate un diagnostic care să fie trecut pe biletul de transfer şi trimitere şi în foaia de observaţie. Apoi, medicii au refuzat transferul pe motiv că starea de sănătate a pacientei nu permite un asemenea efort ce i-ar fi fatal.

Pus în faţa faptului împlinit şi cu cadavrul soţiei în morga spitalului, George Ilcu care este jurist de profesie, a făcut plângere penală pentru ucidere din culpă la Parchetul Caransebeș și la Comisia de malpraxis a judeţului Caras Severin. George Ilcu i-a reclamat pe medicii Borcean Gheorghe, Bâldea Aida, Marinescu Dumitru şi Hana Cătălin, precum și pe medicul legist Ianăș Riteș. Doctorul Riteș a fost reclamat și i s-a cerut retragerea dreptului de a mai profesa fiind acuzat de profanare de cadavre și tratament nedemn asupra unui cadavru. Ilcu spune că a rămas îngrozit când a fost chemat să preia cadavrul soţiei de la morgă după autopsie. Omul spune că cei care au făcut autopsia – efectiv au desfigurat, au tranşat şi aproape au sfârtecat cadavrul soţiei sale şi a văzut acolo imagini care îl vor urmări toată viaţa. El va face demersurile necesare pentru ca pe viitor să nu se mai întâmple aşa ceva, iar un cadavru uman să fie tratat cu demnitate.

Ilcu mai spune că are suspiciuni grave în ceea ce priveşte tratamentele administrate soţiei sale, că mai multe probe pentru analizele chimice și patologice au dispărut inițial că mai apoi, după ce a început scandalul, să reapară.

La rândul său, doctorul chirurg Gheorghe Borceanu, preşedintele Colegiului Medicilor din România, spune că regretă enorm moartea femeii și transmite condoleanțe familiei. Doctorul spune că este vorba de un caz atipic, un caz deosebit de grav şi care, cu toate eforturile medicilor, în pofida zecilor de analize și proceduri medicale, nu i s-a putut pune un diagnostic. Practic – femeia se stingea sub ochii lor, cu toate tratamentele aplicate iar organismul acesteia nu răspundea la nici un tratament. În final, a apelat la ultima procedură medicală: deschiderea corpului uman pentru ca medicul să poată vedea personal dacă nu cumva în organsim nu este o cauza care deteriorează sănătatea pacientului într-un mod așa de rapid.

Doctorul Borceanu spune că DSP s-a autosesizat iar Spitalul a anunţat Poliţia despre acest deces. Medicii se vor supune tuturor procedurilor prevăzute într-un asemenea caz- fiindcă din punctul lor de vedere – au făcut tot ce se putea face din punct de vedere medical şi al protocoalelor medicale. În ceea ce priveşte calitatea dânsului de preşedinte al Colegiului Medicilor din România, dânsul să vă autosuspenda din funcţie pe perioada cercetării acestui caz.

Comentarii

comentarii