VIDEO Moș Crăciun a ajuns la copiii cuminți și săraci din Reșița – De Crăciun, poți fi și tu mai bun, află cum

Mare bucurie, mare pentru câteva zeci de copii din Reșița. Mai exact, sentimentul a fost generat de vizita neașteptată a celui mai iubit moș din lume, Moș Crăciun. Moșul cel bun a sosit cu sacul plin de daruri pentru copiii cuminți, dar a căror părinți nu au posibilitatea de a le face prea des cadouri. Și fiindcă micuții merită, cineva din Reșița, un tânăr cu suflet bun și care se gândește înainte la alții și abia mai apoi la el, a decis că trebuie să facă ceva și să-l ajute pe Moș Crăciun ca să poată face bucurii și copiilor mai necăjiți și mai sărăcuți. Așa că, așa cum a mai procedat și în alte dăți, a pornit în căutare.

[youtube id=”db27vKlkDH4″]

A vorbit cu prietenii, a vorbit cu prietenii prietenilor, a spus ce vrea să facă și rezultatele au început să apară. La iniţiativa unui tânăr din Reşita, Alin Savu – fiindcă de el vorbim, reşiţenii şi nu numai, au donat dulciuri, hăinuţe şi jucării pentru copiii săraci din oraș. Împreuna cu încă trei amici şi două prietene, tinerii au pornit o campanie pe fb prin care, donarea a devenit generală. În ajutor le-au sărit alți oameni de bine; conducerea clubului Office din Reșița, a impus ca taxă de intrarea într-una din seri, câte o jucărie. Și s-au strâns vreo 7 saci.
Dacă în prima fază, Alin a depozitat donațiile la el în sufragerie, la un moment dat, nu a mai avut loc nici pe unde să treacă și atunci, alții i-au sărit în ajutor. Jiva Cocar, patronul de a Caraș, i-a oferit un spațiu de depozitare. În nici două săptămâni, un apartament a fost efectiv umplut cu fel de fel de cutii și cutiuțe.

Tinerii au identificat singuri familii necăjite cu copii mulţi. Au mers din casă în casă și au stat de vorbă cu oamenii. Condiţia de bază: cel puţin un membru al familiei să lucreze undeva, să nu fie ,,paraziţi” sau ,,abonații de serviciu” la ajutoarele Primăriei.
Au aflat ce mărimi de haine poartă copiii, apoi au făcut pachete pe care acum, cu câteva zile înainte de marea sărbătoare, chiar Moş Crăciun împreună cu piticii şi spiridușii după el, le-a dus copiilor. Pachetele cu ce au avut cei mici nevoie, nu lucruri puse la grămadă şi aiurea. Au fost umplute vreo 5 microbuze oferite de Corina, o doamnă și mămică ce s-a alăturat împreună cu soțul ei campaniei. Și s-a pornit la împărțit bucurii prin oraș.

Și bucuria chiar a fost mare, fiindcă în pachetele strânse cu atâta dăruire și drag, s-a găsit câte ceva pentru fiecare din casele în care a ajuns Moș Crăciun și spiridușii: de la covoare, detergenți și obiecte casnice și până la haine, jucării, alimente de bază și dulciuri. A fost mare și sinceră bucuria, mai ales din sufletul celor mici. Cuvintele sunt sărace, dar imaginile realizate de Marco, spun totul de la sine. S-a râs, s-a plâns, unii de bucurie, alții de emoție sau chiar și de ,,așa e viața asta”.

De menţionat că tânărul Alin Savu care este antrenor de fotbal şi sportiv, a mai inițiat o astfel de campanie de Paști. Darurile strânse de el atunci, au ajuns la mai multe familii necăjite din Bocșa. În vară, Alin Savu a organizat un spectacol umanitar pentru bătrânii de la azil.

Pentru ziua de Ajun de Crăciun, Alin a pregătit o altă surpriză pentru copiii și bătrânii din Reșița. Îmbrăcat în Moș Crăciun, el va umbla pe străzi și va dărui celor pe care îi întâlnește, câte o ciocolată. Așa că dacă doriți ca din ce aveți dumneavoastră, măcar o mică parte, o infimă parte, să facă o bucurie cuiva necunoscut, contactați-l pe Alin și ajutați-l să fie Moș Crăciun. Dumneavoastră cumpărați ciocolate sau dulciuri pe care Alin – Moș Crăciun, le va dărui celor întâlniți întâmplător pe stradă.

Acțiunea în sine este un experiment prin care se va vedea cum răspund reșițenii unor astfel de campanii. NU se primesc bani, ci doar dulciuri și pentru asta, îl puteți contacta pe Alin Savu la telefonul 0757 052 988.

InfoCs va sprijini campania cu 50 de ciocolate ce vor ajunge la cineva, pe undeva în acest oraș, la ceas de sărbătoare.

Comentarii

comentarii