VIDEO Mos Nicolae a venit aseara la copiii cuminti din Calnic si din Resita

Moş Nicolae a venit, aseară, la copiii din cartierul reşiţean Câlnic. Aceştia nu l-au aşteptat acasă, ci la biserică, unde, de 15 ani, în ajunul Sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, este organizată o serbare la care participă toţi copiii din cartier.

Sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae a început, la Biserică Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din Câlnic, aseară, cu o scurtă slujba urmată de programul artistic susţinut de copiii din cartier special pentru Moş Nicolae. Acesta a ascultat cântecelele, poeziile şi colindele pregătite de copii şi, la final, i-a răsplătit cu cadouri.


,,Este al 15-lea an în care, la biserică din Câlnic, este organizată această acţiune pentru copii. În timp ce copiii au primit dulciuri, familiile mai sărmane din sat au primit alimente pentru a le fi mai uşor cu pregătirile de sărbătoare” spune Valentin Popovici- preot paroh la Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Calnic.

Sfântul Nicolae este cel mai cunoscut şi iubit sfânt al Bisericii ortodoxe. Potrivit tradiţiei, de praznicul Sfântului Nicolae, copiii primesc cadouri iar cei neascultători, câte o jordiţa. Odată cu sărbătoarea Sfântului Nicolae, la romani începe şi perioada colindatului, perioada care se va încheia pe 7 ianuarie la Sfântul Ion.

Dacă micuţii ce locuiesc la case l-au aşteptat pe Moş Nicolae la biserică, copiii care au rămas acasă şi locuiesc la bloc, l-au aşteptat pe Moş Nicolae cu ghetuţele curate şi cu emoţie. Stefan si-a spalat cu atata abnegatie ghetele incat au trebuit uscate pe calorifer.

Bătrânii, in ziua de Sfantul Nicolae, aduc in casa crengute de pomi fructiferi care se pastreaza in apa pana de Anul Nou. Daca vor inflori pana atunci, inseamna ca anul care vine va fi unul bogat plin de roade si satisfactii. La sate, in ziua de Sfantul Nicoale, feciorii se organizeaza in cete si isi aleg gazda in casa careia vor face repetitiile pentru colinda de Craciun si de Anul Nou.

Comentarii

comentarii