VIDEO Ninge – prima zapada peste Banat aduce bucurii si probleme

Judeţul Caraş-Severin se află sub avertizare meteorologică de cod galben, în intervalul orar 09.00-20.00 fiind preconizate intensificări ale vântului şi ninsori în zona de munte.
La nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin au fost semnalate mai multe efecte ale manifestării acestor fenomene meteorologice. Din cauza vântului puternic, pe DN 58, în zona localităţii Prigor, a căzut un copac, îngreunând circulaţia pe un sens de mers, iar în localitatea Brădişoru de Jos au căzut câteva cabluri electrice.
Zăpada căzută în ultimele ore în zonele înalte a blocat 12 turişti pe muntele Semenic, DJ 582E. Pompierii militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Reşiţa intervin chiar în acest moment, în sprijinul turiştilor, pentru deszăpezirea drumului blocat, cu o autoşenilată, o autrospecială de stingere şi o autospecială operativă.

[arve url=”https://youtu.be/PY-4azH8bIo”]

Echipaje de pompieri militari au intervenit şi în comuna Zăvoi, unde căderile de precipitaţii au provocat inundaţii. Recomandăm cetăţenilor să ia măsuri pentru curăţarea şanţurilor şi rigolelor de scurgere care să faciliteze evacuarea normală a apelor pluviale pentru a evita sau limita pagubele care s-ar putea produce din cauza inundaţiilor.

La nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin se monitorizează în continuare cursurile apelor din judeţ, fiind depăşite la acest moment cotele de atenţie pe râurile Rusca, Bistra şi Pogăniş.

Pentru a evita evenimentele care s-ar putea produce în urma manifestării unor fenomene meteorologice periculoase, vă reamintim următoarele recomandări: nu atingeţi firele electrice căzute la pământ, nu vă adăpostiţi lângă construcţii improvizate (corturi, schele), panouri publicitare, clădiri cu faţade sau acoperişuri care prezintă semne de degradare, deoarece există riscul desprinderii unor elemente ale acestora.

Cu toate acestea, aproape toţi – de la cei mici- la cei mari, se bucura de prima zăpadă. Fiecare îşi aminteşte de momentul copilăriei, de întâmplări şi trăiri de atunci când toate sunt frumoase şi totul este bine, am văzut oameni în toată firea privind cerul şi zâmbind fulgilor de nea şi amintirilor.

Comentarii

comentarii