VIDEO Noul consul al Germaniei, Ralf Krautkrämer, a vizitat Resita

Noul consul al Republicii Federale a Germaniei la Timișoara, Ralf Krautkrämer, doreşte, în mod special, extinderea relaţiilor economice cu judeţul Caraş-Severin, dar şi a celor culturale.

”Prima călătorie a mea, în această funcţie, este în Caraş-Severin. Pentru noi este importantă, în mod special, extinderea relaţiilor economice cu judeţul Caraş-Severin, dar şi extinderea, în continuare, a relaţiilor culturale. De asemenea, şi minoritatea germană este în focusul nostru. Am stabilit cu reprezentanţii administraţiei judeţene că ne vom întâlni într-o discuţie tehnică de lucru ca să vedem cum putem să atragem investitori şi cum putem pregăti bine forţa de muncă de specialitate, cum îi putem aduce la acelaşi numitor. Mă bucur că noi, ca şi Consulat, putem sprijini această intenţie a conducerii judeţului Caraş-Severin”, a afirmat consulul Republicii Federale a Germaniei la Timișoara, Ralf Krautkrämer, prezent vineri, la Reşiţa.

Consulul Republicii Federale a Germaniei la Timișoara, Rolf Maruhn, aflat la final de mandat, şi Ralf Krautkrämer, cel care a preluat, de acum, această funcție, au fost prezenţi vineri, la Reşiţa, unde au avut o întrevedere cu prefectul judeţului Caraş-Severin, Matei Lupu, cu vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ionuţ Mihai Popovici, şi primarul municipiului Reşiţa, Ioan Popa.

”A fost o întâlnire de cunoaştere. Ne bucurăm că domnul consul a ales judeţul Caraş-Severin la o primă deplasare a domniei sale în această funcţie. Judeţul nostru mai are încă un număr mare de etnici germani, circa 3.000. Ne bucură faptul că avem o relaţie bună cu Consulatul. Sper că, pe lângă această întâlnire de prezentare, vom avea şi alte întâlniri de lucru, în care să discutăm punctual anumite probleme, la care să participe şi primarii oraşelor care au etnici germani. Vreau să vă spun că, în Caraş-Severin, pe primul loc sunt investiţiile germane”, a precizat prefectul Matei Lupu.

Din delegaţia germană au mai făcut parte Swantje Kortemeyer, atașat economic al Ambasadei Republicii Federale a Germaniei la București şi Laura Grunewald, atașat cultural al Ambasadei Republicii Federale.

”Aş dori doar să subliniez că forţa de muncă temeinic pregătită într-un sistem dual reprezintă una din bazele unei economii sănătoase, dar şi de atractivitate a regiunii pentru investitori. Calea care trebuie parcursă este lungă pentru o astfel de temă, nu este de azi pe mâine, dar perspectivele sunt strălucite, o bază pentru evoluţia ulterioară a ţării”, a subliniat Swantje Kortemeyer.

Comentarii

comentarii