VIDEO Noul primar Ioan Popa, vrea să ”deschidă” orașul investitorilor

Noul primar al Reșiței, Ioan Popa, a ținut o conferință de presă în prima zi de după alegeri pentru a-i înștiința pe locuitori că a câștigat un mandat de 4 ani în fruntea urbei.
”Profit de ocazie să le mulțumesc reșițenilor pentru votul pe care mi l-au acordat. Mă onorează, mă îndatorează și voi purcede la drum, în primul rând pentru copiii mei, pentru copiii noștri, ai reșițenilor și pentru că să deschidem, așa cum spuneam, orașul Reșița investitorilor, investițiilor și atragerii de fonduri europene”, a spus proaspătul edil al municipiului. Acestea sunt pentru Popa principalele priorități pe care le va pune în aplicare pentru oraș.

PNL-ul, partidul care l-a sprijinit în lupta pentru fotoliul de primar, va avea în Consiliul Local 9 reprezentanți și încă doi consilieri de la Partidul Verzilor și PMP. Același număr de consilieri vor fi și din partea PSD. Printre consilierii PNL se numără antrenorul de lupte cunoscut pentru rezultatele pe care le are cu elevii săi la nivel mondial, Adrian Dacica. Acesta a susținut că a fost o campanie foarte grea și plină de provocări, mai ales că nu a mai făcut politică înainte.

„Din momentul acesta pentru mine politica va avea o însemnătate mai mică și vom pune accent pe administrația publică în oraș”, a precizat Popa. Încă nu s-a decis care vor fi cei doi viceprimari, dar noul edil a spus că se poartă negocieri și cu cei din Partidul Verzilor în acest sens, semn că este posibil ca unul dintre viceprimari să fie din acest partid. De asemenea, se va lua în discuție posibilitatea de a aduce 1-2 consilieri din exterior.

Și cum schimbarea unui primar aduce după sine și shimbări de funcții, Ioan Popa a subliniat că rămâne în picioare afirmația pe care a făcut-o privind concedierea celor din primărie care nu muncesc și care nu știu de ce sunt acolo, dar nu se va atinge de funcționarii care își îndeplinesc cu seriozitate sarcinile. Ioan Popa vrea să poarte o discuție și cu acei funcționari publici despre care susține că au fost implicați în campania electorală a fostului primar și va decide apoi ce măsuri va lua.

”Vreau să ne concetrăm pe ceea ce este constructiv. Vreau să facem o echipă foarte puternică pentru accesarea de fonduri europene, și asta vom face în cel mai scurt timp, însă, nu înainte de a face acel Audit de care vă spuneam. Pasul numărul unu va fi să angajăm o agenție de Audit, de renume, care să facă un Audit de la A la Z în primărie, pe activitatea din ultimii ani, astfel încât să vedem practic ce luăm în administrare”, a mai adăugat Ioan Popa. În planurile lui Popa intră și verificarea organigramei Primăriei precum și organizarea unei consultări publice pentru a afla de la reșițeni dacă doresc renașterea fostului IGOR privind transportul public, salubritatea și curățenia în oraș, acest ultim proiect având ca scop crearea de servicii publice administrate de către Primărie și implicit realizarea de economii la buget.

Ioan Popa a spus că le mulțumește chiar și celor care nu l-au votat și promite că va fi un primar pentru toți reșițenii și pentru Reșița.

Comentarii

comentarii